Ξέσπασε ο εικαστικός, καθηγητής μετά την πειθαρχική από το Υπουργείο Παιδείας

Ξέσπασε ο εικαστικός γυμνασιάρχης, κατά των επικριτών του αλλά και της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας, να διατάξει πειθαρχική έρευνα εναντίον του με αφορμή το σάλο που προκλήθηκε από τα έργα του.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Γιώργος Γαβριήλ διερωτήθηκε εάν ένας γυμνασιάρχης που είναι εικαστικός, δεν δικαιούται να δημιουργεί. «Αυτό είναι πρωτοφανές. Δεν μου επιτρέπουν να δημιουργώ στον ελεύθερο μου χρόνο; Το τι κάνει κάθε ελεύθερος άνθρωπος στον ελεύθερο του χρόνο είναι δική του δουλειά. Δεν έχει σχέση με οποιονδήποτε άλλο» υπέδειξε.

Σημείωσε δε πως η τέχνη δεν έχει και δεν πρέπει να έχει όρια. «Θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι πολλές φορές η τέχνη, γίνεται για να εντυπωσιάσει, γίνεται και για αισθητική ευχαρίστηση, ακόμα και για να εκνευρίσει και να διεγείρει τη φαντασία. Ακόμα κι αν προσβάλλει τα πιστεύω μας, δεν έχει όρια. Εάν κάποιος υποστηρίζει ότι πρέπει να περιορίζεται η τέχνη, τότε δεν έχει ιδέα βασικά τι είναι τέχνη» ανέφερε ο κ. Γαβριήλ.

Κληθείς να σχολιάσει τι μήνυμα ήθελε να δείξει απεικονίζοντας γυμνό το Χριστό, ανέφερε ότι ο στόχος του είναι να τον δείξει απλό και κοντά στους ανθρώπους. «Είναι εκείνος ο Χριστός που είναι ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους κατατρεγμένους, είναι εκείνος ο Χριστός που είναι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, είναι ανάμεσα σε διαδηλωτές, στις κερκίδες, ανάμεσα στον κόσμο γενικότερα. Αυτός είναι ο δικός μου Χριστός. Αυτόν παρουσιάζω μέσα από τα έργα μου. Τον παρουσιάζω γυμνό, επειδή είναι ο Χριστός ως άνθρωπος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις