Τρίτη 26 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Φωνάζουν οι γονείς για τις χαλαρώσεις της χρήσης μάσκας στους εκπαιδευτικούς

  16/09/2020 14:19
Φωνάζουν οι γονείς για τις χαλαρώσεις της χρήσης μάσκας στους εκπαιδευτικούς

Φωνάζουν οι γονείς για τις χαλαρώσεις της χρήσης μάσκας στους εκπαιδευτικούς

  16/09/2020 14:19
Την έντονη δυσαρέσκειά τους, για την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να επιτρέψει στους εκπαιδευτικούς να κατεβάζουν την μάσκα την ώρα του μαθήματος, αλλά όχι στους μαθητές, εξέφρασαν σε ανακοίνωσή τους οι οργανωμένοι γονείς.
 
Στην ανακοίνωση, η Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης εξέφρασε αρχικά την έντονη δυσφορία της με τη σημερινή ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας όπου παραχωρεί το  δικαίωμα προσωρινής αφαίρεσης της μάσκας  από τους εκπαιδευτικούς για να γίνονται πιο κατανοητοί στους μαθητές, νοουμένου ότι τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων. Η μονομερής αυτή χαλάρωση των μέτρων, σημειώνεται, τους ανησυχεί ιδιαίτερα.
 
«Για τους ίδιους λόγους που ζητήθηκε η χαλάρωση της νομοθεσίας για τους καθηγητές, υποβλήθηκε αίτημα και από τη Συνομοσπονδία για τους μαθητές και θεωρούμε ότι έπρεπε να απαντηθεί την ίδια χρονική στιγμή. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο και ο μαθητής όταν θα πρέπει να μιλήσει στην τάξη θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να αφαιρεί την μάσκα για να γίνεται κατανοητός από τον εκπαιδευτικό του. Να υπενθυμίσουμε ότι ο προφορικός λόγος στη Μέση Εκπαίδευση, βαθμολογείται σύμφωνα με τις διάφορες μορφές αξιολόγησης και σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να αδικηθούν τα παιδιά μας. Ως εκ τούτου, η απόφαση αυτή θεωρούμε ότι οδηγεί σε άνιση μεταχείριση των 42000 χιλιάδων μαθητών της Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης».
 
Ταυτόχρονα, προστίθεται στην ανακοίνωση, η εν λόγω απόφαση θα είναι η αφορμή για να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου στα σχολεία και να αρχίσουν πλέον δικαιολογημένα οι διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις των μαθητών αλλά και όλων εμάς των γονιών για την ανισότητα που δημιουργείται.
 
«Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχουμε ήδη τα πρώτα περιστατικά απειθαρχίας των μαθητών, γεγονός που μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Πολύ φοβόμαστε ότι τα μεμονωμένα σήμερα περιστατικά θα αυξηθούν τις επόμενες μέρες προκαλώντας σωρεία προβλημάτων και θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των σχολείων και την υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών. Αναμένουμε από το Αρμόδιο Υπουργείο και την Επιδημιολογική Ομάδα να διαχειριστεί άμεσα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με σεβασμό και προς στους μαθητές, οι οποίοι όποτε τους έχει ζητηθεί έδειξαν κατανόηση, συνέπεια και υπεύθυνη στάση».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας