Δευτέρα 15 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Σάλος με πίνακες καθηγητή-Από τον Ομονοιάτη Χριστό στον άντρα που ουρεί στον Γρίβα (pics)

  15/09/2020 09:42
Σάλος με πίνακες καθηγητή-Από τον Ομονοιάτη Χριστό στον άντρα που ουρεί στον Γρίβα (pics)

Σάλος με πίνακες καθηγητή-Από τον Ομονοιάτη Χριστό στον άντρα που ουρεί στον Γρίβα (pics)

  15/09/2020 09:42
Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι πίνακες καθηγητή Γυμνασίου, σε χωριό της Επαρχίας Λευκωσίας, που χαρακτηρίζονται από πολλούς ως ιερόσυλοι, με το θέμα να αναμένεται να φτάσει μέχρι και το Υπουργείο Παιδείας.
 
Ο εν λόγω καθηγητής Γυμνασίου έχει δημιουργήσει κάποιους αμφιλεγόμενους πίνακες, που απεικονίζουν τα θεία, προσωπικότητες, αλλά και σημαντικές μορφές της ιστορίας της Κύπρου με κάποιο ανορθόδοξο τρόπο. Συγκεκριμένα, σε ένα από τους πίνακές του, ο καθηγητής έχει ζωγραφίσει τον Χριστό με φανέλα της Ομόνοιας, στο γήπεδο, κρατώντας μάλιστα και κασκόλ της ομάδας.
 
Σε ένα άλλο πίνακα, φαίνεται ένας ιερέας, την ώρα που λιβανίζει, ωστόσο φορά μάσκα και ο θυμιατός θυμίζει καπνογόνο. Σε άλλη φωτογραφία, ο καθηγητής έχει ζωγραφίσει τον Χριστό γυμνό και σε άλλον τον δείχνει σε μία μοτοσικλέτα. Εξάλλου, ο καθηγητής έχει δημιουργήσει και πίνακες που απεικονίζουν τις γυναίκες με σώματα ζώων, προκαλώντας αντιδράσεις, που κάνουν λόγο για σεξισμό και υποβάθμιση της γυναίκειας φύσης. 
 
Οι πίνακες του έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση του καθηγητικού κόσμου αλλά και γονέων, και σύμφωνα με καταγγελίες που έφθασαν στον REPORTER, αναμένεται να γίνει καταγγελία σε βάρος του, στο Υπουργείο Παιδείας.
Αντιδρά το ΕΛΑΜ
Σε ανακοίνωσή του, το ΕΛΑΜ αναφέρει πως «το δημοσίευμα που παρουσιάζει πίνακες, καθηγητή Γυμνασίου σε χωριό της Επαρχίας Λευκωσίας, οι οποίες περιέχουν υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο για τα Ιερά και τα Όσια του Ελληνισμού είναι πολύ σοβαρό.
 
Άκρως δικαιολογημένη η αντίδραση του καθηγητικού κόσμου και των γονέων που ζητούν την άμεση δίωξη του συγκεκριμένου καθηγητή από τα εκπαιδευτήρια του τόπου μας. Τέτοιες απόψεις δεν έχουν θέση στην κυπριακή κοινωνία και ούτε μπορούν να αποτελούν "άλλη μία άποψη".
 
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο καλεί τον Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει στην άμεση πειθαρχική δίωξη του συγκεκριμένου Καθηγητή στη βάση των Κανονισμών του Υπουργείου Παιδείας. Καλούμε επίσης την άμεση άσκηση αυτεπάγγελτης δίωξης του στη βάση του Ποινικού Κώδικα και της "Προσβολής θρησκευτικών αισθημάτων με λόγια ή πράξεις" κάτι που επισύρει ποινή φυλάκισης.
 
Η προσβολή των Ελληνορθόδοξων αξιών δεν αποτελεί "ελευθερία της έκφρασης", αλλά πράξη βέβηλη που θα τιμωρείται από την Πολιτεία».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας