Τετάρτη 20 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Οργή γονέων για μαθητές που περίμεναν στο πεζοδρόμιο-«Δεν θέλουμε νέα απαγωγή»

  14/09/2020 13:34
Οργή γονέων για μαθητές που περίμεναν στο πεζοδρόμιο-«Δεν θέλουμε νέα απαγωγή»

Οργή γονέων για μαθητές που περίμεναν στο πεζοδρόμιο-«Δεν θέλουμε νέα απαγωγή»

  14/09/2020 13:34
Την έντονη αντίδραση των γονέων προκάλεσε το γεγονός ότι κάποια παιδιά του Δημοτικού περιμέναν μόνα τους έξω από τα κάγκελα του σχολείου, αφού οι οδηγίες που είχαν οι διευθύνσεις από το Υπουργείο Παιδείας, ξεκαθάριζαν πως τα κάγκελα των σχολείων άνοιγαν στις 7:30.
 
Μιλώντας στον REPORTER ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σωτήρης Χριστοφή, ανέφερε πως κάποιοι γονείς, που δεν μπορούσαν να προσέλθουν στα σχολεία μετά τις 7:30, αναγκάστηκαν να αφήσουν τα παιδιά έξω από το σχολείο πιο νωρίς, αφού οι διευθύνσεις των σχολείων είχαν οδηγίες για αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία αναφέρουν πως τα κάγκελα των σχολείων ανοίγουν στις 7:30 ακριβώς.
 
Ο κ. Χριστοφή τόνισε πως πρέπει να βρεθεί μία λύση, επί του ζητήματος, αφού δεν μπορούν, πρόσθεσε, τα παιδιά να περιμένουν μόνα τους στο πεζοδρόμιο, έξω από το σχολείο και όχι στο εσωτερικό της σχολικής μονάδας. Υπέδειξε ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν φρουροί στα σχολεία, αφού δεν θα ήθελαν να επαναληφθεί το περιστατικό της Λάρνακας. Συνεχίζοντας, ανέφερε πως ως οργανωμένοι γονείς έχουν ήδη αποστείλει επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας, ώστε να βρεθεί μία λύση επί του ζητήματος.
 
Κάνοντας μία αποτίμηση της πρώτης ημέρας της έναρξης των μαθημάτων, ο κ. Χριστοφή ξεκαθάρισε πως ήταν μία πάρα πολύ καλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, χωρίς άλλα προβλήματα. 
 
Από το Μάιο παρατηρείται το φαινόμενο
Εξάλλου, ο υπουργός Παιδείας, σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στα σχολεία, ενόψει της έναρξης των μαθημάτων, τόνισε πως το συγκεκριμένο φαινόμενο παρατηρείται από τον περασμένο Μάιο, που επαναλειτούργησαν τα σχολεία, μετά το lockdown. Σημείωσε πως από τότε είχε διευκρινιστεί πως θα τηρηθούν τα πρωτόκολλα και πως πρέπει να έρχονται όταν αρχίζει το σχολείο.
 
«Θα πρέπει να δούμε λίγο το ζήτημα που προκύπτει από το πρωτόκολλο, που είναι σαφές, ότι παιδιά πρέπει να προσέρχονται κατευθείαν στις αίθουσες διδασκαλίας. Ορισμένοι γονείς αντιμετωπίζουν πρόβλημα το πρωί, να δούμε αν υπάρχουν λύσεις. Θα πρέπει να δούμε και με τους συμβούλους της Κυβέρνησης για να δούμε πως θα διαχειριστούμε την κατάσταση. Αναμένουμε συνεργασία με τους γονείς. Το Υπουργείο Υγείας έδωσε συστάσεις για το τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς στο σπίτι. Είναι συλλογική η προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας