Παρασκευή 15 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Άρχισαν οι πρώτες φωνές στα σχολεία-«Υποφέρουν με τη μάσκα οι εκπαιδευτικοί»

  14/09/2020 11:43
Άρχισαν οι πρώτες φωνές στα σχολεία-«Υποφέρουν με τη μάσκα οι εκπαιδευτικοί»

Άρχισαν οι πρώτες φωνές στα σχολεία-«Υποφέρουν με τη μάσκα οι εκπαιδευτικοί»

  14/09/2020 11:43
Λίγες ώρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις άρχισαν να καταγράφουν τα πρώτα προβλήματα. Την έναρξη συζήτησης ώστε να επέλθουν αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία, επανέφερε ως αίτημα η ΠΟΕΔ μέσω του Γενικού Γραμματέα της Χάρη Χαραλάμπους, ο οποίος ανέφερε πως με τη μάσκα δεν μπορεί να γίνει κατανοητό το μάθημα από τους μαθητές.
 

Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του Alpha, ο κ. Χαραλάμπους εξέφρασε την ελπίδα να μην ανέβει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, αφού όπως είπε «υποφέρουν με τη μάσκα οι εκπαιδευτικοί».

Ο κ. Χαραλάμπους, ανέφερε δε ότι στην πράξη φάνηκε πως χάνεται πολύτιμος χρόνος από το διάλειμμα των μαθητών, αφού 25 μαθητές περιμένουν ουρά, προκειμένου να πλυθούν μόλις βγουν έξω. «Επίσης, το να κάθονται το ένα παιδί δίπλα στο άλλο στο διάλειμμα, στο έδαφος επειδή δεν υπάρχουν αρκετά παγκάκια δεν θυμίζει σχολείο. Πρέπει να λέμε την πραγματικότητα και να μην ωραιοποιούμε την κατάσταση», σημείωσε.
 
Θέματα ασφάλειας στις τάξεις έθεσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας.
 
«Είναι μια ιδιαίτερη μέρα, που το κυρίαρχο στοιχείο της είναι η μάσκα. Δυσκολίες θα βρούμε, αλλά θα προσπαθήσουμε να τις λύσουμε. Ωστόσο, τίθενται και θέματα ασφάλειας, αφού με τον τρόπο που είναι οι κατασκευές στην τάξη, δεν υπάρχει σχεδιασμός για την περίπτωση, για παράδειγμα, σεισμού. Επίσης υπάρχουν σε κάποιες αίθουσας διδασκαλίας τρεις διαφορετικές κατασκευές για να τηρηθούν τα πρωτόκολλα. Πρέπει να τρέξει το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να φτιάξει την εικόνα στις τάξεις».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας