Δευτέρα 1 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Στην αντεπίθεση ο Προδρόμου για τη στρατιωτική θητεία-Αποδίδει εκστρατεία «μαύρης προπαγάνδας» στο ΔΗΚΟ

  06/09/2020 18:37
Στην αντεπίθεση ο Προδρόμου για τη στρατιωτική θητεία-Αποδίδει εκστρατεία «μαύρης προπαγάνδας» στο ΔΗΚΟ

Στην αντεπίθεση ο Προδρόμου για τη στρατιωτική θητεία-Αποδίδει εκστρατεία «μαύρης προπαγάνδας» στο ΔΗΚΟ

  06/09/2020 18:37
Σε γραπτή δήλωση προέβη την Κυριακή ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, απαντώντας στο ΔΗΚΟ για την κριτική του για τα σχόλια που προέβη για την στρατιωτική θητεία.
 
"Επειδή διαπιστώνω ότι έχει ενορχηστρωθεί από το Δημοκρατικό Κόμμα μια από τις γνωστές εκστρατείες «μαύρης προπαγάνδας» και μου αποδίδουν επί σκοπώ δήλωση την οποία μόνοι τους έχουν φτιάξει, πρέπει να διευκρινίσω τα ακόλουθα. Ουδέποτε έχω πει ή πιστεύω ή θα μπορούσε να είχα πει αυτό το οποίο μου αποδίδουν, προκειμένου να διευκολυνθεί η κομματική προπαγάνδα τους", αναφέρει.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυρά Νικόλα κατά Προδρόμου για τη στρατιωτική θητεία-Η δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις
 
Προσθέτει ότι "μιλώντας τη Σάββατο με τον δημοσιογράφο Πέτρο Κωνσταντίνου σε ραδιοφωνική εκπομπή εξηγούσα πόσο σημαντική ήταν η μεταρρύθμιση που έκανε η κυβέρνηση επιτυγχάνοντας τη μείωση της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας από 26 σε 14 μήνες, χωρίς να επηρεαστεί το αξιόμαχο του στρατεύματος. Σε ελεύθερο διάλογο επεξηγούσα ότι παλαιότερα οι νέοι έχαναν από τη συνέχεια των σπουδών τους δυο χρόνια, ενώ τώρα αυτή η υπηρεσία τους στην πατρίδα μειώθηκε σε ουσιαστικά ένα έτος και η κατάσταση έχει βελτιωθεί προς όφελός τους".
 
Αυτός, συνεχίζει, ήταν ο πραγματικός διάλογος και ουδέποτε είπα ή θα μπορούσε να είχα πει αυτό που βολεύει την ηγεσία του ΔΗΚΟ.
 
"Όσον αφορά την άποψή μου επί τους θέματος, δεν χρειάζεται να τη διαφημίσω με δηκτικά μηνύματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως κάνουν ορισμένοι. Πέραν της άποψης και των διακηρύξεων, υπάρχουν οι πράξεις, αφού, έχοντας υπηρετήσει βεβαίως τη θητεία μου, κατατάγηκα στη συνέχεια εθελοντικά στην εφεδρεία και παρακολουθώντας και τη σχετική εκπαίδευση, αποδεσμεύτηκα μετά από χρόνια με βαθμό έφεδρου υπολοχαγού. Αυτά εν ολίγοις για το τι πιστεύω για τη στρατιωτική θητεία".
 
Καταλήγει αναφέροντας ότι ""εάν το ΔΗΚΟ δεν επιθυμεί να εγκρίνει τη διευθέτηση προσωρινής απόλυσης για ειδικούς λόγους, όπως προτείνεται φέτος για ορισμένους φοιτητές, είναι βέβαια ελεύθερο να το πράξει και να προωθήσει αναλόγως και την επιχειρηματολογία του και τις πολιτικές θέσεις του. Θα πω όμως ευθαρσώς ότι το να καταφεύγουν ορισμένοι από το ΔΗ.ΚΟ. σε τέτοιες φθηνές μεθοδεύσεις διαστρέβλωσης και “μαύρης προπαγάνδας” δεν τιμά το κόμμα".
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας