Πυρά Νικόλα κατά Προδρόμου για τη στρατιωτική θητεία-Η δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις

Την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, προκάλεσε η δήλωση του Υπουργού Παιδείας, σε σχέση με την απόφαση για την αναστολή της στρατιωτικής θητείας, σε όσους νεαρούς εξασφάλισαν θέση στα πανεπιστήμια της Βρετανίας.
 
Ο υπουργός Παιδείας βρέθηκε καλεσμένος στο κρατικό ραδιόφωνο και κληθείς να σχολιάσει την απόφαση αυτή, μεταξύ άλλων ανέφερε πως «για χρόνια και για δεκαετίες χάναμε δύο χρόνια από τη ζωή μας…».
 
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει απαράδεκτη την συγκεκριμένη αναφορά και καλεί τον Πρόδρομο Προδρόμου να απολογηθεί, αλλά και τον υπουργό Άμυνας να τοποθετηθεί.
 
Αυτούσια η ανακοίνωση του προέδρου του ΔΗΚΟ:
«Ο Υπουργός Παιδείας της Κυβέρνησης του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου, προσπαθώντας να υπερασπιστεί την απόφαση για κατ’ εξαίρεση αναστολή της στρατιωτικής θητείας, δήλωσε σε συνέντευξη του στο ΡΙΚ ότι: «Για δεκαετίες εμείς χάναμε δύο χρόνια από τη ζωή μας….»

Πρόκειται για μία ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ αναφορά από τον Υπουργό που: 

- Στέλνει εντελώς λανθασμένα μηνύματα στους εθνοφρουρούς μας που κλήθηκαν, καλούνται και θα κληθούν να υπηρετήσουν την ημικατεχόμενη μας πατρίδα.

- Προσβάλλει τους κληρωτούς, τους εφέδρους, τους εθνοφύλακες, τα στελέχη και ευρύτερα το κύρος της Εθνικής Φρουράς.

- Αφήνει περιθώρια δικαιολόγησης της φυγοστρατίας

Η στρατιωτική θητεία δεν είναι χάσιμο χρόνου, αλλά καθήκον απέναντι στην πατρίδα. Καλούμε την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Υπουργό Άμυνας να τοποθετηθούν και τον κύριο Προδρόμου να απολογηθεί».


Απάντησε ο Προδρόμου
Δεν άργησε να απαντήσει ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος σε μία σειρά από tweets ανέφερε πως αν ο Νικόλας Παπαδόπουλος ενδιαφέρεται «ακούγοντας την εκπομπή θα καταλάβει ότι μιλούσα για χρόνο που χάνεται από σπουδές. Η θέση του καθενός μας για τη θητεία, αν είναι για καλό σκοπό και απαραίτητη, είναι γνωστή από χρόνια. Δεν περιμένω να με ελέγξουν από ανάγκη που έχουν για “ατάκες”».
 

Αντιδράσεις κι από άλλα κόμματα
Εξάλλου, η δήλωση του υπουργού Παιδείας προκάλεσε και την αντίδραση του Κινήματος Αλληλεγγύης, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «όταν ο υπουργός Παιδείας της ημικατεχόμενης πατρίδας μας δηλώνει από τα μικρόφωνα της δημόσιας τηλεόρασης (!) ότι «εμείς για δεκαετίες χάναμε δύο χρόνια από τη ζωή μας υπηρετώντας την Εθνική Φρουρά», το μέλλον για τον τόπο προμηνύεται ακόμη πιο ζοφερό.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου συνέχισε, προσθέτοντας πως «εάν ο Νικόλας Παπαδόπουλος θέλει να συζητήσουμε για την αμυντική πολιτική της Κυβέρνησης, το σχεδιασμό αποτροπής μέσω συνεργασιών κ συμμαχιών με εταίρους μας κλπ, ευχαρίστως. Αν πάλι το ΔΗΚΟ διαφωνεί με διευκόλυνση ορισμένων φοιτητών φέτος, δικαίωμά του. Μπορεί να μην το εγκρίνει».
 
Πρόκειται για ανθελληνική, αντιπατριωτική και άκρως συναγερμική θέση του Πρόδρομου Προδρόμου, όχι για λόγια που αρμόζουν στον πνευματικό άνδρα που ηγείται του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού του Ελληνισμού στην Κύπρο.
 
Απαντούμε στον κύριο Προδρόμου: Χαμένος χρόνος δεν είναι η θητεία στην Εθνική Φρουρά. Χαμένος είναι ο χρόνος που ο ίδιος περιφερόμενος ιδεολογικά κατά πώς φυσούσε ο άνεμος όλα αυτά χρόνια, πληρωνόταν από το Δημόσιο για διάφορα πόστα, προσφέροντας τίποτα.
 
Αν ο κ. Προδρόμου νομίζει ότι η υπηρεσία προς την πατρίδα – όταν αυτή φλέγεται και απειλείται πανταχόθεν από την Τουρκία- είναι χάσιμο χρόνου, δεν αξίζει να ηγείται του υπουργείου που οφείλει να διαμορφώνει Εθνικές - πατριωτικές συνειδήσεις στη νεολαία μας. Καλό είναι είναι να παραιτηθεί αμέσως».

Δειτε Επισης

Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Μέχρι και την Παρασκευή η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Γέφυρα για τον κόσμο της εργασίας τα σχέδια επιδότησης μισθού νέων πτυχιούχων
Αποκαλυπτήρια προτομής Επίτιμου Προέδρου Επιτροπής Πολυτέκνων Πάφου Λ. Τσέλεπου
Τη σημασία πολιτιστικής κληρονομιάς εξήρε η Κασσιανίδου στα εγκαίνια έργου Πύλης Πάφου
Η θέση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για τις πλατφόρμες πορνογραφικού υλικού-«Σε εξέλιξη θέσπιση νόμου»
Αυξήθηκαν και στα κατεχόμενα οι «παράνομοι μετανάστες»
Μ. Ευαγγέλου: Πολλαπλά οφέλη από την προσχολική εκπαίδευση
Σωρεία αδυναμιών και παραλήψεων εντόπισε για το Υπουργείο Γεωργίας η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας ο ΠτΔ-Έρχεται σειρά νομοθετημάτων
Η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα η διάδοχος της Αναστασίας Παπαδοπούλου στη «Φωνή»