Το δώρο για τα γενέθλιά της που την οδήγησε να ανοίξει ξενοδοχείο σκύλων

Παρασκευή, νωρίς το απόγευμα. Ξεκινήσαμε για το χωριό Καμπιά. Ο δρόμος σε κάποιο σημείο στη διαδρομή, αρχίζει να ανηφορίζει. Και εκεί, κάπου ανάμεσα στο πράσινο, κάνεις μία στάση. Στο ξενοδοχείο σκύλων και γάτων.
 
Εκεί συναντήσαμε τη Λουίζα Αναστασίου, την ιδιοκτήτρια. Μόλις είχε φτάσει από πελάτη και είχε μαζί της ένα σκύλο, που θα φιλοξενούσε στο ξενοδοχείο, για λίγες ημέρες. Με ένα πλατύ χαμόγελο και με καλή διάθεση ξεκίνησε η κουβέντα μας.
 
Μας περιγράφει πως αποφάσισε να αφήσει την πόλη και να αγοράσει σπίτι στην εξοχή, πώς η αγάπη της για τα σκυλιά την οδήγησε να ανοίξει το δικό της ξενοδοχείο σκύλων και πώς την επηρέασε η πανδημία του κορωνοϊού.
 
Το δώρο φίλων, το κτήμα στο χωριό και η κατασκήνωση των σκύλων
Όλα ξεκίνησαν πριν από δεκαέξι και πλέον χρόνια, θυμάται η Λουίζα, όταν κάποιοι φίλοι της χάρισαν για τα γενέθλιά της, ένα σκυλάκι.
 
«Τότε, έμενα σε διαμέρισμα και απαγορευόταν να έχεις κατοικίδιο στο σπίτι. Αποφάσισα ότι θα πρέπει να πάρω ένα χώρο μεγάλο, για τον σκύλο μου, για να είναι ελεύθερο το ζώο. Έτσι, ήρθαμε εδώ στα Καμπιά και κάναμε το σπιτάκι μας. Εδώ, επειδή έχω χώρο και ξέρουν οι φίλοι μου ότι λατρεύω τα ζώα, μου τα έφεραν να τα κρατήσω, όταν πήγαιναν διακοπές. Αυτό συνεχιζόταν κάθε χρόνο, σε τέτοιο βαθμό, που τελικά πηγαίναμε όλοι διακοπές και έμενε η μαμά μόνη με τους σκύλους. Στην αρχή ξεκίνησε εντελώς φιλικά, ούτε πήγαινε η σκέψη να κάνουμε κάτι τέτοιο. Ήταν απλά για μας, αλλά μετά, είδα πως είναι κάτι που μου άρεσε να κάνω συνέχεια και έπαιρνα πολλή θετική ενέργεια από αυτό.
 
Ξεκίνησε ως χόμπι και πλέον είναι τώρα μία επιχείρηση. Επειδή μου άρεσε να ασχολούμαι με τους σκύλους, αποφάσισα να πάω στην Ισπανία να κάνω ένα σεμινάριο και να πάρω το δίπλωμα εκπαίδευσης σκύλου. Όταν έχεις ένα σκύλο, πρέπει να ξέρεις και να τον εκπαιδεύσεις. Οι σκύλοι είναι όπως τα μωρά, είναι ευθύνη.
 
Έτσι, ξεκίνησε και το ξενοδοχείο σκύλων. Ο χώρος είναι ιδανικός για να έχεις ξενοδοχείο, είσαι έξω στην εξοχή. Εγώ το χαρακτηρίζω ως την κατασκήνωση των σκύλων, δηλαδή όπως πάνε τα παιδιά σε κατασκήνωση και περνάνε καλά, έτσι και οι σκύλοι έρχονται εδώ και μπορούν να κάνουν ότι δυστυχώς δεν τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν καθημερινά στα σπίτια. Να τρέξουν, να παίξουν κλπ, χωρίς όμως να έρθουν σε επαφή με άλλους σκύλους. Αυτό είναι αρχή που έχω εγώ. Ό,τι έχει να κάνει με ένα σκύλο είμαι εγώ με τον σκύλο. Δεν έχει να κάνει με άλλους σκύλους, ώστε όταν έχει κάποια προβλήματα να μπορούμε να τα διορθώσουμε και να τον κάνω να ενταχθεί καλύτερα στο χώρο και να νιώσει άνετα.
 
Πρέπει να ξέρεις πώς να τους χειριστείς. Μία κίνηση που κάνεις, ο κάθε σκύλος μπορεί να το λάβει διαφορετικά. Οι σκύλοι μπορεί να έχουν και διαφορετικές εμπειρίες. Εμείς προσπαθούμε να τα εντάξουμε όσο μπορούμε».
 
Πελάτες από όλη την Κύπρο
Η Λουίζα έχει αναπτύξει μία σχέση φιλίας με τους πελάτες της και της εμπιστεύονται τα κατοικίδιά τους, ακόμα και όταν πρέπει να φύγουν στο εξωτερικό για μήνες.
 
«Έχουμε πελάτες από όλη την Κύπρο. Τους λέω ένα αστείο “όλοι οι δρόμοι, οδηγούν στα Καμπιά”, επειδή πραγματικά, αυτό που ενδιαφέρει τον κάθε ιδιοκτήτη, είναι ο σκύλος του να περνάει καλά.
 
Γι’ αυτό ζητάμε από τους ιδιοκτήτες να έρθουν για να δουν τους χώρους και να τους εξηγήσουμε πως λειτουργούμε. Ο καθένας έχει μία ιδέα για το πώς μπορεί να είναι ένα ξενοδοχείο σκύλων. Εδώ συνέχεια αναβαθμιζόμαστε και κάνουμε συνέχεια πράγματα για να περνάνε καλύτερα τα σκυλάκια.
 
Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις που θα είναι η πρώτη φορά που θα μας φέρουν το κατοικίδιό τους στο ξενοδοχείο. Έτσι, ζητάμε από τους ιδιοκτήτες να έρθουν και μία και δύο και τρεις φορές, να δούνε ότι νιώθει άνετα στο χώρο το ζωάκι και μετά να έρθει να μείνει. Υπάρχει μία διαδικασία. Δουλεύουμε πολύ και στην ψυχολογία των σκύλων».
 
Η πανδημία του κορωνοϊού και οι πελάτες που «εγκλωβίστηκαν» στο εξωτερικό
Τα δεδομένα άλλαξαν τον περασμένο Μάρτιο, όταν ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού. Πολλοί πελάτες της «εγκλωβίστηκαν» στο εξωτερικό και έτσι άφησαν τα ζώα τους εκεί.
 
«Έχω πελάτες από μακριά που έχουν αφήσει εδώ τα ζώα τους και σκύλους και γάτες. Λόγω κορωνοϊού δεν μπόρεσαν να γυρίσουν ακόμη. Είναι φοιτητές, που έφυγαν πριν το Πάσχα και νόμιζαν ότι θα πάνε για δύο-τρεις εβδομάδες και τελικά έμειναν. Αλλά, επειδή έχουν εμπιστοσύνη, με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν “Λουίζα, δεν ξέρω πότε θα έρθουμε, απλά το ζώο μας να είναι καλά”. Αυτό είναι οι έγνοια τους και το ξέρουν ότι εδώ περνούν καλά.
 
Η αλήθεια να λέγεται εμείς δουλεύουμε ολόχρονα και με πελάτες που εργάζονται στο εξωτερικό για πολλούς μήνες. Επειδή δουλεύουμε 24/7, είναι πολύ βολικό. Υπάρχουν πελάτες που δουλεύουν μόνιμα στο εξωτερικό. Για παράδειγμα έχω μία γάτα που οι ιδιοκτήτες της είναι στο εξωτερικό εδώ και τρία χρόνια, μία άλλη γάτα που ο ιδιοκτήτης της έρχεται δύο-τρεις μήνες και μετά φεύγει στο εξωτερικό.
 
Σίγουρα έχει επηρεάσει ο κορωνοϊός τη δουλειά μας, επειδή είναι μία αλυσίδα. Δηλαδή, αυτός που θα φέρει το κατοικίδιό του εδώ, σημαίνει θα πάει διακοπές. Αν δεν πάνε διακοπές, δεν θα φέρουν το κατοικίδιο. Με το που ξέσπασε ο κορωνοϊός, ο κόσμος σταμάτησε να ταξιδεύει, άρχισε να περιορίζεται. Από τη στιγμή που δεν κυκλοφορούσε, δεν θα έπαιρνε το σκύλο στο ξενοδοχείο. Κι εμείς είχαμε προβλήματα, επειδή τα έξοδα έτρεχαν, όπως και σε άλλες επιχειρήσεις. Αυτό το πράγμα είναι αλληλένδετο. Για να μπορείς να λειτουργήσεις, πρέπει να πάνε διακοπές».
 
Οι υπηρεσίες που προσφέρονται στα ζώα
«Εδώ όσοι έρχονται είναι του σπιτιού και του σαλονιού. Έτσι κι εμείς, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες προσπαθούμε να τους προσφέρουμε ό,τι μπορούμε. Για παράδειγμα, τώρα που είναι καλοκαίρι τους ανάβουμε το air-condition ή air-cooler και το χειμώνα έχουμε σόμπες. Άρα, πρέπει να το προφυλάξεις το ζώο, αλλιώς θα αρρωστήσει.
 
Εξωτερικά έχουμε την πισίνα και οι σκύλοι δεν πρέπει να έχουν αλλεργίες για να κολυμπήσουν ή να μην τους ενοχλεί. Και μπόλικο παιχνίδι. Βγαίνουν πάρα πολλές φορές την ημέρα έξω, παίζουμε μαζί τους συνέχεια, τους αγκαλιάζω, τους φιλώ. Είναι όπως ένα παιδί. Έτσι είναι μαθημένοι και όταν το κάνεις αυτό, μπορείς να το διαχειριστείς καλύτερα.
 
Όποιος σκύλος έρθει εδώ πρέπει να έχει όλα του τα εμβόλια. Δηλαδή στο θέμα υγιεινής πρέπει να γίνεται αποπαρασύτωση για τους ψύλλους. Δεν μπορούν να έρθει ένα σκυλάκι ή ένα γατάκι εδώ και να έχει ψύλλους. Πρέπει να έχουν και όλα τους τα εμβόλια για να μην υπάρχει πρόβλημα.
 
Όσον αφορά τους χώρους, συνέχεια καθαρίζονται. Πρέπει να αποστειρώνονται οι χώροι ώστε να είναι καθαροί, πριν γίνει οποιαδήποτε αλλαγή και για να μην μυρίζει κιόλας».
 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σελίδα Dogs Hotel Cy στο Facebook

 

Δειτε Επισης

Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση
Με περικοπές σε ενοίκια και φοιτητικά επιδόματα ο προϋπολογισμός ΤΕΠΑΚ-Αρχίζει έλεγχο το ΥΠΑΝ
Μιχαηλίδου: Χρέος να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας
Προβληματίζουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Δεν επηρεάστηκε ο τουρισμός στην Κύπρο
Άνοδος σχεδόν 10% στις τουριστικές αφίξεις τον Μάρτιο
Παίρνει θέση το Τμήμα Δασών-«Συντήρηση μόνο οδικού δικτύου στον Ακάμα»