Ο βολικός καύσωνας και τα ανέτοιμα σχολεία-Φωνάζουν για ανευθυνότητα οι μαθητές

Βολικός, παρά τη δυσφορία που φέρνει, φάνηκε τελικά ο καύσωνας στο Υπουργείο Παιδείας, αφού χρειάστηκε να αναβληθεί για δεύτερη φορά, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο Πρόδρομος Προδρόμου επικαλέστηκε τις αλλαγές στις κλιματολογικές συνθήκες, ως τον παράγοντα που οδήγησε το Υπουργείο Παιδείας να λάβει αυτή την απόφαση, πράγμα που δεν είδαν με καλό μάτι οι μαθητές, κάνοντας λόγο για ανευθυνότητα εκ μέρους του υπουργού. Παράλληλα και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις βλέπουν κι άλλους λόγους, που οδήγησαν στην λήψη της απόφασης αυτής.
 
Ο εκπρόσωπος των μαθητών και μέλος της γραμματείας της ΠΣΕΜ, Δημήτρης Παλάτος, ανέφερε στον REPORTER πως ναι μεν οι κλιματολογικές συνθήκες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση για αναβολή επιστροφής στα θρανία, ωστόσο δεν θεωρούν ως μαθητές ότι ήταν ο κύριος λόγος πίσω από αυτή την ενέργεια.
 
«Το Υπουργείο Παιδείας πάτησε πάνω στις κλιματολογικές συνθήκες και δεν αναφέρθηκε καθόλου, στο γεγονός ότι κάποια σχολεία δεν είναι έτοιμα. Το θεωρούμε απαράδεχτο επειδή με άλλα λόγια, δεν παίρνει ευθύνες για αυτό που έκανε. Είχε τόσο καιρό μπροστά του. Δεν λέμε ότι δεν θα είναι ανυπόφορη η κατάσταση μέσα στην τάξη, αλλά είναι λογικό να υπάρξει αναβολή όταν δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα και δεν έχουν εξασφαλιστεί οι κατάλληλες συνθήκες. Πιστεύουμε ότι έπρεπε να ανακοινωθεί με ειλικρινή τρόπο ο λόγος».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στις 14 Σεπτεμβρίου η επιστροφή στα σχολεία-Η ειδική ρύθμιση για τα πρωτάκια
 
Πακέτο οι κλιματολογικές συνθήκες και τα ανέτοιμα σχολεία
Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις επιμένουν στις θέσεις τους και τονίζουν εκ νέου στον REPORTER πως τα σχολεία σίγουρα δεν θα ήταν έτοιμα μέχρι τη Δευτέρα για να ξεκινήσουν τα μαθήματα.
 
«Εμείς το είχαμε τονίσει και στον υπουργό Παιδείας, ότι τα σχολεία δεν θα είναι έτοιμα για να υποδεχτούν τους μαθητές. Ακόμη, μέχρι και σήμερα υπήρχαν σχολεία που δεν είχαν επικοινωνήσει μαζί τους οι σχολικές εφορίες, για να προχωρήσουν τις ενέργειες», υπέδειξε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας.
 
Κληθείς να σχολιάσει αν θεωρεί ότι ο καύσωνας «βόλεψε» το Υπουργείο Παιδείας, ο κ. Χατζησάββας σημείωσε πως ο Πρόδρομος Προδρόμου έλαβε την απόφαση μετά από απόψεις που άκουσε από ειδικούς του Υπουργείου Εργασίας και Υγείας. Για τους ίδιους, ωστόσο, είναι ένα πακέτο λόγων που κρίθηκε αναγκαία η νέα αναβολή και όχι μόνο ο καύσωνας.
 
«Η θέση μας, όμως, είναι πως οι μαθητές δεν θα έπρεπε να πάνε στα σχολεία επειδή δεν ήταν έτοιμες οι μονάδες. Πέραν τούτο διαφάνηκε πως δεν έχουν αποσταλεί και οι ειδικές οδηγίες του Υπουργείου για τα εργαστήρια». 
 
Ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους εξέφρασε την απορία «ποιος ο λόγος να πηγαίναμε σε ένα σχολείο ανέτοιμο και όπου δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα;».
 
Συνέχισε, σημειώνοντας πως ο καύσωνας ήταν ένας ακόμη επιβαρυντικός παράγοντας, σε συνδυασμό με τη χρήση μάσκας. Αναφερόμενος στην αναβολή, υπέδειξε πως ζήτησαν ως εκπαιδευτικοί, από το Υπουργείο Παιδείας να αξιολογήσει τον επιπρόσθετο χρόνο που έχει στη διάθεσή του, ώστε να ετοιμαστούν τα σχολεία.
 
«Τους είπαμε, επίσης ότι το Υπουργείο Παιδείας μπορεί να κάνει αλλαγές εκεί και όπου χρειάζεται, όπως για παράδειγμα να μειωθούν οι αριθμοί κατά τμήμα. Ακόμη προλαβαίνουν να κάνει αυτές τις ρυθμίσεις».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Επιτίθεται σε Εισαγγελία η πλευρά της οικογένειας του Θανάση-«Η στάση της ενίσχυσε την προσπάθεια συγκάλυψης»
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ