Δευτέρα 30 Ιαν, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Στις 14 Σεπτεμβρίου η επιστροφή στα σχολεία-Η ειδική ρύθμιση για τα πρωτάκια

  04/09/2020 18:05
Στις 14 Σεπτεμβρίου η επιστροφή στα σχολεία-Η ειδική ρύθμιση για τα πρωτάκια

Στις 14 Σεπτεμβρίου η επιστροφή στα σχολεία-Η ειδική ρύθμιση για τα πρωτάκια

  04/09/2020 18:05
Δεν επιστρέφουν στα σχολεία τη Δευτέρα οι μαθητές, έπειτα από απόφαση που έλαβε το Υπουργείο Παιδείας. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, η ημερομηνία που ενδέχεται να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία είναι οι 14 Σεπτεμβρίου.
 
Ο υπουργός Παιδείας είδε εκ νέου τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, το απόγευμα, κατά την οποία τους ανακοίνωσε τις αποφάσεις που λήφθηκαν μετά τη συνάντηση με την υπουργό Εργασίας, νωρίτερα το απόγευμα.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου σε δηλώσεις του ανέφερε πως έπειτα από επιστημονική τεκμηρίωση, καθώς και εισήγησης που έγινε από τους οργανωμένους γονείς Μέσης Εκπαίδευσης, καθώς και των τριών οργανώσεων, αποφασίστηκε όπως αναβληθεί κατά μία εβδομάδα εξαετίας των κλιματολογικών συνθηκών. 

«Οδηγούμαστε σε αυτή την απόφαση λόγω υψηλών θερμοκρασιών, υγρασίας, ακτινοβολίας και σκόνης στην ατμόσφαιρα. Για να παρθεί η απόφαση έγιναν διαβουλεύσεις και υπάρχει η σύμφωνη γνώμη όλων των εκπαιδευτικών οργανώσεων και των συνδέσμων γονέων».

Πρόσθεσε πως τα μαθήματα και η φοίτηση σε όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις 14 Σεπτεμβρίου. Όσον αφορά στα πρωτάκια, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε πως θα παρουσιαστούν στα σχολεία στις 9:30 και όχι στις 7:00 το πρωί, όπως όλοι οι άλλοι μαθητές. 

 
«Ανάλογη ρύθμιση θα γίνει και για τα παιδιά των νηπιαγωγείων. Την πρώτη ημέρα θα γίνει ενημέρωση των παιδιών για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα γίνει κατανόμηση μαθητών σε τμήματα».

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο μπορούν οι μαθητές να φέρουν προστατευτική ασπίδα προσώπου, ο υπουργός Παιδείας ήταν κατηγορηματικός ότι δεν είναι εφικτό για τους μαθητές, ωστόσο όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς, όπου είναι αναγκαίο θα γίνεται η χρήση της. 

Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση σημείωσε πως από το πρωί βρίσκονται σε διαρκή σύσκεψη με το Υπουργείο Παιδείας, ενώ τονίζουν ως οργάνωση ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός σχολείων που δεν είναι έτοιμα.

«Εμείς ρωτήσαμε το Υπουργείο Παιδείας, κατά πόσο την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμο και είπε ότι θα το εξετάσει. Ακόμη δεν μας είπαν τι θα γίνει με τα εργαστήρια. Ζητήσαμε από τον υπουργό να προσέλθουν, όπως αποφασίστηκε στις 14 Σεπτεμβρίου».

Από πλευράς του, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους ανέφερε πως «είπαμε ότι δεν υπήρχε επαρκής ετοιμότητα. Αυτή η αναβολή πρέπει να αξιοποιηθεί για να ετοιμαστούν τα σχολεία. Αν χαθεί αυτός ο χρόνος, θα είναι με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας. Ζητήσαμε να γίνει διαμερισμός τμημάτων. Προτείναμε, επίσης, οι πρώτες τάξεις να έρθουν αργότερα, πράγμα που ικανοποιήθηκε».

Ο πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Λυσάνδρου, τόνισε πως εκ μέρους της οργάνωσης ζήτησαν, μαζί με τους γονείς να αναβληθεί η έναρξη των μαθημάτων για να ολοκληρωθούν οι εργασίες στα σχολεία.

Ο πρόεδρος των οργανωμένων γονέων, Χαράλαμπος Διονυσίου, εξέφρασε την ικανοποίησή τους από το αποτέλεσμα της σύσκεψης.
 
«Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Εμείς βλέπουμε τις καιρικές συνθήκες και θεωρήσαμε επιβεβλημένο να μην ανοίξουν τα σχολεία, λόγω καύσωνα. Δίδεται και η ευκαιρία να ετοιμαστούν τα σχολεία».
 

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου είχε έκτακτη σύσκεψη με την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου και με τον Υπουργό Υγείας κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο οποίος συμμετείχε εξ αποστάσεως μέσω τηλεδιάσκεψης.
 
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) κ. Κύπρος Κυπριανού και ο Διευθυντής του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας κ. Τάσος Γιαννάκη.
 
Τη σύσκεψη απασχόλησαν οι έκτακτες κλιματολογικές συνθήκες, με υψηλές θερμοκρασίες, υγρασία και σκόνη σε σχέση με την επικείμενη λειτουργία των σχολείων, κατόπιν και των εισηγήσεων της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών οργανώσεων για αναβολή της λειτουργίας των σχολείων με φοίτηση μαθητών/τριών λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών.
 
Τελικές αποφάσεις από το ΥΠΠΑΝ θα ληφθούν μετά τη σύσκεψη που θα έχει ο Υπουργός Παιδείας με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τους οργανωμένους γονείς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.
 
Στην συνάντηση κλήθηκε και ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας