Τετάρτη 20 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Προδρόμου: Τις επόμενες ώρες οι αποφάσεις για αναστολή λειτουργίας των σχολείων

  04/09/2020 13:01
Προδρόμου: Τις επόμενες ώρες οι αποφάσεις για αναστολή λειτουργίας των σχολείων

Προδρόμου: Τις επόμενες ώρες οι αποφάσεις για αναστολή λειτουργίας των σχολείων

  04/09/2020 13:01
Μελετά το ενδεχόμενο για αναστολή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, το Υπουργείο Παιδείας, με τον Πρόδρομο Προδρόμου να αναφέρει πως η τελική απόφαση θα ληφθεί εντός των επόμενων ωρών.
 
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε πως έχουν λάβει αίτημα-εισήγηση από τους οργανωμένους γονείς Μέσης Εκπαίδευσης για αναστολή της λειτουργίας των σχολείων, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.
 
 
«Αντιλαμβάνομαι ότι υποστηρίζεται από το γεγονός ότι θα πρέπει να φέρουν προστατευτική μάσκα οι μαθητές. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες, δεν υπάρχει κάποια σύσταση για την αναστολή των εργασιών, όμως εξετάζεται αυτή η πρόταση και θα λάβουμε αποφάσεις τις επόμενες ώρες. Θα πρέπει να υπογραμμίσω ότι το Υπουργείο Παιδείας είναι σε ένα διάλογο με το πως μπορούν να αντιμετωπίσουν τα σχολεία τις κλιματολογικές αλλαγές».
 
Ο υπουργός Παιδείας, αναφερόμενος στην ετοιμότητα των σχολείων, σημείωσε πως τα σχολεία θα είναι έτοιμα μέχρι την Κυριακή το βράδυ, ενώ ξεκαθάρισε πως τα σχολεία πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι τη Δευτέρα, ανεξαρτήτως απόφασης για αναστολή.
 
«Τα σχολεία δεν είναι όλα πλήρως έτοιμα τώρα, αλλά θα είναι έτοιμα την Κυριακή τη νύχτα. Οι σχολικές εφορίες έχουν κάνει πολύ σημαντική δουλειά. Τα μεγέθη των σχολείων είναι διαφορετικά και συνεχίζονται οι εργασίες. Τα σχολεία πρέπει να είναι και θα είναι έτοιμα. Κάποια είναι ήδη έτοιμα».
 
Εξάλλου, ο Πρόδρομος Προδρόμου σημείωσε πως από τη Δευτέρα τίθενται σε εφαρμογή τα νέα τηλεφωνικά κέντρα, που θα είναι σε διάθεση των γονιών και των εκπαιδευτικών.
 
«Το Υπουργείο Παιδείας, από τη Δευτέρα έχει θέση σε λειτουργία ειδικές γραμμές, δύο ξεχωριστές, για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση για τυχόν απορίες. Θα είναι πολύ σημαντικό να έχουμε την συνεργασία όλων, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε στα παιδιά απρόσκοπτα την εκπαίδευση που προβλέπεται και να προφυλάξουμε την υγεία τους. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους εκπαιδευτικούς. Θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα. Είναι καταστάσεις που δεν έχουμε ζήσει ξανά».
 
Αναφερόμενος στα ενωμένα θρανία, ο υπουργός Παιδείας, χωρίς να κρύψει τον εκνευρισμό του, απάντησε πως σε όλα τα σχολεία της Ευρώπης υπάρχουν ενωμένα θρανία, είτε οριζόντια, είτε κάθετα, τονίζοντας πως η προτεραιότητα για τα σχολεία είναι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και η ασφάλεια.
 
Συζήτησαν για τα υγειονομικά πρωτόκολλα με την Δρ. Πανά
Ο Πρόδρομος Προδρόμου, αναφερόμενος στη συνάντηση με την Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά, τόνισε πως συζήτησαν για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και θέματα που προκύπτουν από την εφαρμογή τους, σημειώνοντας πως είναι καλό να διευκρινιστούν αυτά τα θέματα «ώστε όταν πάνε τα παιδιά στα σχολεία, να μπορούν οι εκπαιδευτικοί να εφαρμόσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα».
 
Ο κ. Προδρόμου υπέδειξε πως έχει εμπιστοσύνη ότι θα τηρηθούν και να εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας στα σχολεία, τα οποία, όπως σημείωσε, είναι διπλά χρήσιμα «τόσο για την υγεία όλων των παιδιών και του προσωπικού στα σχολεία, αλλά και για την συλλογική υγειονομική προστασία. Η διαφορά της λειτουργίας των σχολείων, το νέο σχολικό έτος από το προηγούμενο, είναι ότι φέτος θα έχουμε την πλήρη φοίτηση όλων των παιδιών στα σχολεία».
 
Πρόσθεσε πως «έχουμε δοκιμαστεί τον περασμένο Μάιο, με τη λειτουργία ομάδων μικρότερου αριθμού. Τώρα θα πρέπει να εφαρμόσουμε περίπου τα ίδια πρωτόκολλα, για το σύνολο».
 
Ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως κατά τη συνάντηση με τη Δρ. Πανά, συζήτησαν και για την ειδική εκπαίδευση και τα ειδικά σχολεία, καθώς εκεί υπάρχουν κάποιες εξειδικευμένες πρόνοιες, που θα πρέπει να εφαρμοστούν.
 
Αναφορικά με τα νηπιαγωγεία, ο κ. Προδρόμου σημείωσε πως «η κυρία Πανά έχει δώσει κατευθύνσεις και συμβουλές, επειδή εκεί υπάρχουν ειδικότερα ερωτήματα για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων. Σήμερα, θα σταλούν κάποιες διευκρινίσεις και συγκεκριμένες οδηγίες, στη βάση εισηγήσεων που έγιναν από την κυρία Πανά».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας