Αναστολή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ζητούν οι οργανωμένοι γονείς

Την αναστολή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, μέχρι την υποχώρηση του καύσωνα, ζητούν μέσω επιστολής τους, οι οργανωμένοι γονείς.
 
Η επιστολή, την οποία κατέχει ο REPORTER, απεστάλη στον Υπουργό Παιδείας στις 4 Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρεται σε αυτή «η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε συνθήκες τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της χρήσης της μάσκας, από όλους τους μαθητές, είναι μεγάλη πρόκληση. Ωστόσο, οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, καθιστούν τις συνθήκες εργασίας στα σχολεία εξαιρετικά αντίξοες».
 
Η έναρξη της σχολικής χρονιάς, μέσα σε αυτές τις θερμοκρασίες, προκαλεί προβληματισμό στους γονείς, που θεωρούν ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.
 
«Θεωρούμε ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα και δεν θα συμβάλουν στην εξοικείωση των μαθητών με την χρήση μάσκας. Παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα, καθώς και τα υπόλοιπα παιδιά, φορώντας μάσκες, σε μη κλιματιζόμενες αίθουσες, μπορούν να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα, λιποθυμίες και άλλα», αναφέρουν στην ανακοίνωση.
 
Οι γονείς παρακαλούν τον υπουργό Παιδείας όπως προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αξιολογηθούν οι προβλεπόμενες καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με τη χρήση μάσκας στις αίθουσες, από το Υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας πως… «αν δεν κριθεί ασφαλής η επιστροφή των παιδιών σε συνθήκες καύσωνα, ζητούμε να προχωρήσετε σε αναστολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς, μέχρι την υποχώρηση του καύσωνα (2-3 ημέρες)».
 
Οι γονείς καλούν, τέλος, τον Πρόδρομο Προδρόμου να διαβιβάσει το αίτημά τους προς το Υπουργείο Υγείας και την επιδημιολογική ομάδα, κι «αν μπορεί να υπάρξει διαφοροποίηση στο διάταγμα για τη χρήση της μάσκας και να επιτρέπεται και η χρήση προσωπίδας στις αίθουσες διδασκαλίας, όπως θα επιτρέπεται και η χρήση της σε ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών με διάφορα προβλήματα, έτσι ώστε να μπορεί το μάθημα στην τάξη, να διεξάγεται με ευνοϊκότερες συνθήκες».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ