Σάββατο 16 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Αναστολή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ζητούν οι οργανωμένοι γονείς

Φοινιώ Σάββα  04/09/2020 10:53
Αναστολή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ζητούν οι οργανωμένοι γονείς

Αναστολή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ζητούν οι οργανωμένοι γονείς

Φοινιώ Σάββα  04/09/2020 10:53
Την αναστολή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, μέχρι την υποχώρηση του καύσωνα, ζητούν μέσω επιστολής τους, οι οργανωμένοι γονείς.
 
Η επιστολή, την οποία κατέχει ο REPORTER, απεστάλη στον Υπουργό Παιδείας στις 4 Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρεται σε αυτή «η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε συνθήκες τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της χρήσης της μάσκας, από όλους τους μαθητές, είναι μεγάλη πρόκληση. Ωστόσο, οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, καθιστούν τις συνθήκες εργασίας στα σχολεία εξαιρετικά αντίξοες».
 
Η έναρξη της σχολικής χρονιάς, μέσα σε αυτές τις θερμοκρασίες, προκαλεί προβληματισμό στους γονείς, που θεωρούν ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.
 
«Θεωρούμε ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα και δεν θα συμβάλουν στην εξοικείωση των μαθητών με την χρήση μάσκας. Παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα, καθώς και τα υπόλοιπα παιδιά, φορώντας μάσκες, σε μη κλιματιζόμενες αίθουσες, μπορούν να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα, λιποθυμίες και άλλα», αναφέρουν στην ανακοίνωση.
 
Οι γονείς παρακαλούν τον υπουργό Παιδείας όπως προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αξιολογηθούν οι προβλεπόμενες καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με τη χρήση μάσκας στις αίθουσες, από το Υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας πως… «αν δεν κριθεί ασφαλής η επιστροφή των παιδιών σε συνθήκες καύσωνα, ζητούμε να προχωρήσετε σε αναστολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς, μέχρι την υποχώρηση του καύσωνα (2-3 ημέρες)».
 
Οι γονείς καλούν, τέλος, τον Πρόδρομο Προδρόμου να διαβιβάσει το αίτημά τους προς το Υπουργείο Υγείας και την επιδημιολογική ομάδα, κι «αν μπορεί να υπάρξει διαφοροποίηση στο διάταγμα για τη χρήση της μάσκας και να επιτρέπεται και η χρήση προσωπίδας στις αίθουσες διδασκαλίας, όπως θα επιτρέπεται και η χρήση της σε ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών με διάφορα προβλήματα, έτσι ώστε να μπορεί το μάθημα στην τάξη, να διεξάγεται με ευνοϊκότερες συνθήκες».
ΜΑΣΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας