Σάββατο 6 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Καθησυχαστικός για τα προβλήματα στα σχολεία ο Προδρόμου-Το μήνυμα στους καθηγητές

  03/09/2020 10:06
Καθησυχαστικός για τα προβλήματα στα σχολεία ο Προδρόμου-Το μήνυμα στους καθηγητές

Καθησυχαστικός για τα προβλήματα στα σχολεία ο Προδρόμου-Το μήνυμα στους καθηγητές

  03/09/2020 10:06
Καθησυχαστικός ως προς τα προβλήματα που παρατηρούνται στα σχολεία εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος έστειλε το μήνυμα από τους καθηγητές πως το να εντοπίζονται και να απαγγέλλονται προβλήματα δεν βοηθά.
 
Μιλώντας από το Λύκειο Παραλιμνίου, το οποίο επισκέφθηκε το πρωί, ο υπουργός Παιδείας, ανέφερε πως επισκέφθηκε τη συγκεκριμένη σχολική μονάδα, για να δει τις διαδικασίες και τα προβλήματα. «Προβλήματα πάντα υπάρχουν, το θέμα είναι να τα λύνουμε. Το σημαντικό για τα σχολεία είναι ότι έχουμε καταφέρει με τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση με τις σωστές επιστημονικές κατευθύνσεις που έχει από τους ειδικούς, να ελέγχεται σχετικά η επιδημιολογική κατάσταση και να μπορούμε να πάμε στα σχολεία κανονικά», είπε ο κ. Προδρόμου.
 
Και πρόσθεσε πως, «αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό όχι μόνο για την κοινωνική ζωή αλλά και για εκπαιδευτικούς λόγους, γιατί αν τυχών ήμασταν αναγκασμένοι να έχουμε είτε εκ περιτροπής φοίτηση, είτε άλλες μεθόδους, αλλά αν τυχών είχαμε άλλες μορφές φοίτησης, κάποια παιδιά που βρίσκονται σε λιγότερα κοινωνικό περιβάλλον, ή σε απομακρυσμένες περιοχές αδικούνται και χάνουν κάτι από την εκπαίδευση_.
 
«Το σημαντικό είναι να εξασφαλίσουμε», είπε ο υπουργός Παιδείας, «τη φοίτηση των παιδιών βρίσκοντας τη λύση. Χρειάζεται υπομονή, οι συνθήκες δεν είναι εύκολες, αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα, τη δυσκολία που θα έχουν οι άνθρωποι με τη χρήση της μάσκας, οι εκπαιδευτικοί στις τάξεις και τα παιδιά στη μέση εκπαίδευση».
 
«Πάνω από όλα είναι η υγειονομική ασφάλεια και το σχολείο θα κριθεί και αυτή τη σχολική χρονιά όπως και την προηγούμενη και κατά πόσον θα τηρήσει τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας κάτι που το προηγούμενο έτος έγινε με πολύ καλό τρόπο στα σχολεία. Άρα όλοι μαζί Υπουργείο, εκπαιδευτικοί, γονείς, αξιοποιώντας την επιμέλεια των μαθητών και μαθητριών μας που έχει αποδειχθεί να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε τα σχολεία. Το να εντοπίζουμε ή να απαγγέλλουμε μόνο προβλήματα δεν βοηθά. Αυτό που χρειάζεται είναι η συνεργασία για να τα λύσουμε», υπέδειξε.
 
«Αυτή τη στιγμή απόλυτη προτεραιότητα είναι η υγειονομική ασφάλεια. Τα έργα αναβάθμισης θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους ως αποφάσεις βελτίωσης», κατέληξε ο Πρόδρομος Προδρόμου.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας