Δευτέρα 25 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ζητούν αναστολή των εξετάσεων τετραμήνων οι μαθητές-Η επιστολή στον Προδρόμου

  02/09/2020 10:29
Ζητούν αναστολή των εξετάσεων τετραμήνων οι μαθητές-Η επιστολή στον Προδρόμου

Ζητούν αναστολή των εξετάσεων τετραμήνων οι μαθητές-Η επιστολή στον Προδρόμου

  02/09/2020 10:29
Τις θέσεις τους, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αποτυπώνουν σε μία επιστολή προς τον Πρόδρομο Προδρόμου, οι μαθητές.
 
Στην επιστολή της η ΠΣΕΜ τονίζει πως πρώτιστο μέλημα είναι η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών και θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να κυλήσει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πιάστηκε αδιάβαστο το Υπ. Παιδείας, ξενίζει η αναβολή του πρώτου κουδουνιού
 
Η ΠΣΕΜ καταγράφει τις θέσεις της και αναφερόμενη στις εξετάσεις τετραμήνων, ζητά την αναβολή της για τη φετινή χρονιά, αφού θα εφαρμοστούν σε δύο τάξεις και όχι μία, όπως πέρσι. «Γνωρίζετε πολύ καλά ποια είναι η θέση μας για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο. Η εφαρμογή τους φέτος, μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα άγχους, ενίσχυσης της παραπαιδείας και της βαθμοθηρίας. Αν όχι να καταργηθούν πλήρως, θεωρούμε πως πρέπει τουλάχιστον να ανασταλούν για τη φετινή σχολική χρονιά», αναφέρεται.
 
Παράλληλα, ζητούν την τοποθέτηση κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας, ενώ τονίζουν πως οι μάσκες να χορηγούνται από το κράτος για να μην επιβαρύνονται οι οικογένειες μας και με αυτό το έξοδο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν πάνε στα σχολεία οι μαθητές την Παρασκευή-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
 
Αυτούσια η επιστολή της ΠΣΕΜ:  
«Σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή για να σας μεταφέρουμε τις απόψεις μας σε σχέση με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Θεωρούμε ότι πρώτα από όλα πρέπει να βάζουμε την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Επίσης θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να κυλήσει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία και να καλυφθεί η ύλη των μαθημάτων. Δυστυχώς μπορούσαμε να κάνουμε ενέργειες πιο έγκαιρα αλλά καθυστερήσαμε. Παρόλα αυτά, μπορούμε με συγκεκριμένες ενέργειες να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία των σχολείων, ακόμα και τώρα.
 
Ως ΠΣΕΜ προτείνουμε:
 
1) Για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα σε 15, να προσληφθεί επιπλέον εκπαιδευτικό προσωπικό και να βρεθούν εντός των σχολείων επιπλέον χώροι για να μπορεί να γίνεται το μάθημα με την απαραίτητη κοινωνική αποστασιοποίηση. Μεγάλα τμήματα των 25 μαθητών δεν μπορούν να εφαρμόσουν τις αποστάσεις που προνοούνται στο πρωτόκολλο.
 
2) Το πρωτόκολλο προνοεί συχνές απολυμάνσεις, αερισμούς των χώρων κλπ. Πρέπει να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό (καθαριστές/καθαρίστριες) ώστε να μπορούν να γίνονται συχνά και αποτελεσματικά αυτές οι απολυμάνσεις. Αν τα σχολεία λειτουργήσουν με το προσωπικό που είχαν πέρσι το πρώτο τετράμηνο, δεν μπορούν να γίνονται ούτε συχνές ούτε αποτελεσματικές απολυμάνσεις των χώρων.
 
3) Να γίνει άμεση ενημέρωση για το τι θα γίνει με την ύλη που δεν έχει καλυφθεί κατά την περσινή σχολική χρονιά και να αναπροσαρμοστούν άμεσα τα αναλυτικά προγράμματα, ώστε να μπορούν όλοι οι μαθητές να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της ύλης. Σε αντίθετη περίπτωση θα δημιουργηθούν μαθητές δύο ταχυτήτων, κάτι που ως ΠΣΕΜ δεν μπορούμε να το ανεχτούμε.
 
4) Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν υπερφορτωμένο πρόγραμμα, τόσο για να καλύψουν την ύλη, όσο και για να ελέγχουν ότι τηρείται το πρωτόκολλο. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες θεωρούμε τεράστιο πείραμα την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο σε δύο τάξεις, τη στιγμή που δεν υπάρχει καν εμπειρία λόγω της μη ολοκλήρωσης τους την περσινή χρονιά. Γνωρίζετε πολύ καλά ποια είναι η θέση μας για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο. Η εφαρμογή τους φέτος, μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα άγχους, ενίσχυσης της παραπαιδείας και της βαθμοθηρίας. Αν όχι να καταργηθούν πλήρως, θεωρούμε πως πρέπει τουλάχιστον να ανασταλούν για τη φετινή σχολική χρονιά.
 
5) Το πρωτόκολλο πρέπει να απλοποιηθεί και να διευκρινιστούν ακόμα περισσότερο ορισμένα σημεία. Το διάλειμμα σε ομάδες και σε συγκεκριμένους χώρους είναι ανεφάρμοστο και θα πρέπει να διευκρινιστεί με ποιο τρόπο θα βγαίνουμε διάλειμμα.
 
6) Η χρήση μάσκας για 90 λεπτά είναι ασφυκτική λαμβάνοντας υπόψη τις κλιματολογικές συνθήκες της Κύπρου και την κατάσταση μέσα στις τάξεις που η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν έχουν κλιματισμό. Θα πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες για να κλιματίζονται οι τάξεις ή να τηρείται η κοινωνική αποστασιοποίηση και να γίνονται πιο συχνές απολυμάνσεις χωρίς να γίνεται χρήση μάσκας.
 
7) Οι μάσκες να χορηγούνται από το κράτος για να μην επιβαρύνονται οι οικογένειες μας και με αυτό το έξοδο.
 
Ως ΠΣΕΜ θεωρούμε ότι η εφαρμογή των πιο πάνω θα διασφαλίσουν σε μεγάλο βαθμό την ομαλή λειτουργία των σχολείων. Σε περίπτωση που με την έναρξη της σχολικής χρονιάς συνεχιστούν τα προβλήματα που υπήρχαν τον Μάιο και δεν ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες των μαθητών και των εκπαιδευτικών, δεν θα μας αφήσετε άλλη επιλογή από τη λήψη μέτρων για υπεράσπιση του δικαιώματος στην ασφάλεια, την υγεία και τη μόρφωση μας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας