Τετάρτη 20 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Πυρ και μανία ο Προδρόμου με τις επικρίσεις για τα θρανία-Ύψωσε τους τόνους

  01/09/2020 08:49
Πυρ και μανία ο Προδρόμου με τις επικρίσεις για τα θρανία-Ύψωσε τους τόνους

Πυρ και μανία ο Προδρόμου με τις επικρίσεις για τα θρανία-Ύψωσε τους τόνους

  01/09/2020 08:49
Δεν έκρυψε την ενόχληση αλλά και την οργή του για τη συζήτηση αναφορικά με τις ελλείψεις σε θρανία και τα περί μη καλής προετοιμασίας του Υπουργείο Παιδείας που τρέχει να προλάβει, ο Πρόδρομος Προδρόμου. 
 

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ανέφερε πως «ο κύριος στόχος είναι να πάνε όλα τα παιδιά στο σχολείο κι αυτός ο στόχος πρέπει να μας ενώνει. Ξέρω ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί και οι γονείς έχουν αυτή την έγνοια», υπέδειξε απευθύνοντας έκκληση για δουλειά από όλους για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. 

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα που προέκυψε με τα θρανία, ανέφερε σε έντονο ύφος ότι «πολλοί που δίνουν απαντήσεις είναι αναρμόδιοι. Οι εργασίες γίνονται από την πρώτη στιγμή. Κανένας δεν άργησε. Αυτοί που διαδίδουν αυτά τα πράγματα, έχουν κάποιο σκοπό. Προτού γνωρίζουμε τα πρωτόκολλα δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Σε ποια βάση θα το κάναμε».

«Γιατί διαδίδουν ότι έχουν κολλήσει τα πράγματα στα θρανία. Τι έχει κολλήσει;», διερωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας πως, «θα ήταν καλύτερα εάν είχαμε περισσότερο χρόνο. Εμείς είχαμε το χρόνο που μας δόθηκε, μετά τις αποφάσεις των ειδικών που συμβουλεύουν την Κυβέρνηση. Από την πρώτη μέρα που πήρε η Κυβέρνηση αποφάσεις όλοι οι αρμόδιοι φορείς εργάζονται πυρετωδώς, σύμφωνα με ένα προγραμματισμό που πάει πολύ καλά».

Επανέλαβε δε πως έγιναν παραγγελίες για τα μονοθέσια θρανία και πως παράλληλα δόθηκαν οδηγίες για τα υπόλοιπα, οι οποίες, όπως είπε, εκτελούνται. «Εδώ και δέκα ημέρες ακούω να με ρωτάνε πόσα είναι τα μονά θρανία, ποιος έβαλε την προσφορά κ.λπ. Συνεργαζόμαστε με τις σχολικές εφορίες. Δεν έχουν αναλάβει όλες τους εξοπλισμούς. Κάποιες πρέπει να αναλάβουν το έργο για να ετοιμάσουμε τα σχολεία και να τα απολυμάνουμε. Και τις προηγούμενες χρονιές οι σχολικές εφορίες είχαν αναλάβει αυτό το έργο και ήταν έτοιμα τα σχολεία».

Ο Πρόδρομος Προδρόμου κλήθηκε να σχολιάσει σε ποιους αναφερόταν όταν μιλούσε χθες για παντογνώστες και εμπειρογνώμονες. «Εγώ επικαλούμαι την ευσυνειδησία και το φιλότιμο των εκπαιδευτικών και των οργανωμένων γονιών με τους οποίους συνεργαζόμαστε από τον Ιούνιο. Τα βήματα γίνονται σταδιακά και όταν μιλάμε για προγραμματισμό, ξέρετε πολύ καλά, πως πρέπει να εγκριθούν κονδύλια και δαπάνες. Αυτή την ώρα που διάφοροι συζητούν δημόσια αυτά τα πράγματα, υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται πυρετωδώς. Δούλευαν όλο τον Αύγουστο. Κάποιοι δεν πήραν άδειες για να γίνει ο προγραμματισμός. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και οι γονείς, ενημερώνονται. Είμαστε συνεχώς σε επαφή».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις για τα υγειονομικά πρωτόκολλα ο Υπουργός Παιδείας, ανέφερε πως «σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι αυτά που εφάρμοσαν από το Μάιο, δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές. Όσες αλλαγές, όμως υπάρχουν πρέπει να ληφθούν υπόψη. Χθες κάναμε συζήτηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και υπάρχουν κάποια ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν, όπως οι προσωπίδες προσώπου. Οι ειδικοί λένε πως δεν παρέχουν αρκετή προστασία».

Καταλήγοντας ανέφερε πως, «δεν πρέπει να χάσουμε το στόχο, συζητώντας όλα τα άλλα».  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας