Παρασκευή 15 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Με… απροβίβαστο στον Προδρόμου επιστρέφουν στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί

Φοινιώ Σάββα  01/09/2020 06:52
Με… απροβίβαστο στον Προδρόμου επιστρέφουν στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί

Με… απροβίβαστο στον Προδρόμου επιστρέφουν στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί

Φοινιώ Σάββα  01/09/2020 06:52
Ανικανοποίητοι έμειναν οι εκπαιδευτικοί, από την συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Παιδείας, αφού από ό,τι φαίνεται οι απαντήσεις του, στα θέματα που έθεσαν στο τραπέζι του διαλόγου, κάθε άλλο παρά καθησυχαστικές ήταν.
 
Ο Πρόδρομος Προδρόμου παρουσιάστηκε ενώπιον των εκπαιδευτικών οργανώσεων και των οργανωμένων γονέων αισιόδοξος, εκφράζοντας την άποψη ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και δεν θα παρουσιαστούν προβλήματα, κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μία άποψη που δεν συμμερίζονται οι εκπαιδευτικοί, με τον πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστα Χατζησάββα να αναφέρει στον REPORTER ότι συνεχίζουν να υφίστανται οι ανησυχίες τους, όσον αφορά σημαντικά θέματα, που επηρεάζουν την εκπαιδευτική διαδικασία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο παρά πέντε βλέπει εκπαιδευτικούς για τη νέα σχολική χρονιά ο Προδρόμου
 
«Ένα από τα κύρια θέματα που μας ανησυχούν, είναι η ασφάλεια στα σχολεία και κατά πόσο θα τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις του ενός μέτρου ανάμεσα στους μαθητές. Ο υπουργός Παιδείας απαντούσε στα ερωτήματά μας και είπε ότι θα σταλούν εγκύκλιοι στα σχολεία, ωστόσο εμείς δεν μπορούμε να εκφράσουμε ικανοποίηση. Ελπίζουμε να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά ομαλά, αλλά πιστεύουμε ότι θα υπάρχουν προβλήματα».
 
 
Κληθείς να σχολιάσει τα νέα θρανία, που έχει ετοιμάσει το Υπουργείο Παιδείας και τον τρόπο που θα τοποθετηθούν στις αίθουσες διδασκαλίας, ο κ. Χατζησάββας σημείωσε πως η δική τους πρόταση ήταν να δημιουργηθούν επιπρόσθετα τμήματα, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις.
 
«Φαίνεται ότι κάποιοι θεωρούν πώς να ενωθούν κάποια θρανία και να μπουν 25 μαθητές μέσα στις τάξεις, είναι καλύτερο, παρά το ότι θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία τους».
 
Την ερχόμενη Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου θα επιστρέψουν στα σχολεία και οι μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης, για να λάβουν βιβλία και ωρολόγια προγράμματα, καθώς επίσης και να δουν σε ποιο τμήμα θα βρίσκονται.
 
«Οι μαθητές θα επιστρέψουν σε ακατάλληλες και αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω καύσωνα, στα σχολεία. Το Υπουργείο Παιδείας, πέραν από την υποχρεωτική χρήση μάσκας, θα έπρεπε να μεριμνήσει για πιο ανθρώπινες συνθήκες στα σχολεία».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας