Προβληματισμένοι οι καθηγητές για την έναρξη της νέας χρονιάς-«Ανέτοιμο το ΥΠΠΑΝ»

Προβληματισμένοι παρουσιάζονται οι καθηγητές, όσον αφορά στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι οποίοι αναφέρουν πως το Υπουργείο Παιδείας είναι ανέτοιμο για τις 7 Σεπτεμβρίου.
 
Σε ανακοίνωσή της, η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει πως κατά τη συνεδρία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης, συζήτησαν τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και εξέφρασαν την ανησυχία τους για την απουσία του υγειονομικού πρωτοκόλλου.
 
«Η απόφαση για υποχρεωτική χρήση της μάσκας εντός των αιθουσών διδασκαλίας αποτελεί σύμφωνα με τους ειδικούς μέτρο προστασίας της υγείας. Θεωρούμε όμως ότι το μέτρο αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό, ούτε θα εξυπηρετήσει κανένα σκοπό, εάν δεν τηρηθούν οι αποστάσεις μεταξύ των μαθητών ειδικά εντός των αιθουσών διδασκαλίας. Είναι γι’ αυτό το λόγο που η Οργάνωσή μας, απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας να προβεί σε κάθε ενέργεια αναφορικά με την τήρηση των κανόνων υγιεινής εντός των αιθουσών διδασκαλίας πριν από την προσέλευση των μαθητών και εκεί όπου χρειάζεται να λαμβάνονται άμεσες αποφάσεις για τη δημιουργία επιπρόσθετων τμημάτων και διορισμό έκτακτων καθηγητών για την κάλυψη των αναγκών, ώστε να διασφαλιστεί το υπέρτατο αγαθό της υγείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Αυτούσια η ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ:
«Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ που συνήλθε την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020, ενημερώθηκε για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η οποία εκ των πραγμάτων φαίνεται να αρχίζει κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, λόγω της πανδημίας. Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ, αφού αξιολόγησε όλα τα δεδομένα εκφράζει τις ανησυχίες των εκπαιδευτικών αφενός μεν από τα κρούσματα του κορωνοϊού, αφετέρου δε από το γεγονός ότι λίγες ημέρες πριν την προσέλευση εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία, το ΥΠΠΑΝ παρουσιάζεται ανέτοιμο να διασφαλίσει από κάθε άποψη την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που είχε μπροστά του από τον περασμένο Ιούνιο, για επίλυση των διαφόρων ζητημάτων και προβλημάτων που σχετίζονται κυρίως με τον κορωνοϊό.
 
Η λήψη της απόφασης από το Υπουργικό Συμβούλιο την Παρασκευή 21.8.2020, για αγορά 12,000 ατομικών θρανίων, η μη αποστολή μέχρι σήμερα των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις σχολικές μονάδες, τα αναπάντητα ερωτήματα αναφορικά με τη διδασκαλία των μαθημάτων στα εργαστήρια, τη διαχείριση περιπτώσεων εκπαιδευτικών και μαθητών με αναπνευστικά προβλήματα σε σχέση με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, τη διαχείριση των μαθητών που θα αρνούνται να χρησιμοποιήσουν τη μάσκα, η καθυστέρηση στην αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού και του διαδικτύου των σχολείων, η μη ενημέρωση για τις αναγκαίες αναπροσαρμογές της ύλης και των αναλυτικών προγραμμάτων, η μη ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των μαθητών για τις ρυθμίσεις που θα ισχύσουν για την εφαρμογή των εξετάσεων τετραμήνων στη Β’ Λυκείου (χρονοδιαγράμματα, αναλυτικά προγράμματα, αξιολόγηση μαθητών), τη μη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν την Ειδική Εκπαίδευση, καταδεικνύουν την καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων, μερικές μόνο ημέρες, πριν από την έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
 
Η ΟΕΛΜΕΚ έθετε τους προβληματισμούς της, προληπτικά, ενώπιον του Υπουργού Παιδείας από τον περασμένο Ιούνιο και ανέμενε ξεκάθαρους και ολοκληρωμένους σχεδιασμούς, για τη νέα σχολική χρονιά αφενός μεν για την προστασία της ατομικής και κατ’ επέκταση της Δημόσιας Υγείας, αφετέρου δε για τη διασφάλιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε ανθρώπινες συνθήκες.
 
Η απόφαση για υποχρεωτική χρήση της μάσκας εντός των αιθουσών διδασκαλίας αποτελεί σύμφωνα με τους ειδικούς μέτρο προστασίας της υγείας. Θεωρούμε όμως ότι το μέτρο αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό, ούτε θα εξυπηρετήσει κανένα σκοπό, εάν δεν τηρηθούν οι αποστάσεις μεταξύ των μαθητών ειδικά εντός των αιθουσών διδασκαλίας. Είναι γι’ αυτό το λόγο που η Οργάνωσή μας, απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας να προβεί σε κάθε ενέργεια αναφορικά με την τήρηση των κανόνων υγιεινής εντός των αιθουσών διδασκαλίας πριν από την προσέλευση των μαθητών και εκεί όπου χρειάζεται να λαμβάνονται άμεσες αποφάσεις για τη δημιουργία επιπρόσθετων τμημάτων και διορισμό έκτακτων καθηγητών για την κάλυψη των αναγκών, ώστε να διασφαλιστεί το υπέρτατο αγαθό της υγείας.
 
Η Οργάνωσή μας, θα παρακολουθεί πολύ στενά όλα τα ζητήματα αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και αναλόγως των δεδομένων και εξελίξεων θα λαμβάνει και ανάλογες αποφάσεις. Επαναλαμβάνουμε, για ακόμη μία φορά, ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία έκπτωση σε θέματα που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μαθητών και καθηγητών».

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ