Τετάρτη 25 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Έτσι θα δίδεται άδεια για γάμους και βαπτίσεις σε σπίτια-Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι

  27/08/2020 10:50
Έτσι θα δίδεται άδεια για γάμους και βαπτίσεις σε σπίτια-Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι

Έτσι θα δίδεται άδεια για γάμους και βαπτίσεις σε σπίτια-Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι

  27/08/2020 10:50
Το πράσινο φως για διοργάνωση σε σπίτια βαπτίσεων και γάμων, κατόπιν όμως άδειας έδωσε το Υπουργείο Υγείας, μέσω ανακοίνωσης.
 
 
Η απόφαση λήφθηκε, έπειτα από αιτήματα πολιτών, που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν την δεξίωση του γάμου τους ή την βάπτιση των παιδιών τους στην αυλή του σπιτιού τους.

H σχετική άδεια σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, θα εκδίδεται μόνο εφόσον τηρούνται οι προδιαγραφές που ζητούνται και μόνο εντός της περιμέτρου του σπιτιού. Δεν θα δίδεται δηλαδή άδεια για διενέργεια τέτοιων δεξιώσεων σε χωράφια ή δρόμους εκτός των ορίων της οικίας.

Επίσης, δεν θα χορηγείται άδεια εάν δεν μπορούν να τηρηθούν τα σχετικά πρωτόκολλα, με βάση τα τετραγωνικά του χώρου εντός σπιτιού, που θα πραγματοποιηθεί η δεξίωση

Ποιος θα ελέγχει
Για την έκδοση της σχετικής απόφασης έχει ήδη ενημερωθεί ο Αρχηγός της Αστυνομίας, μέλη της οποίας θα αναλάβουν τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων, κατά τη διενέργεια των δεξιώσεων αυτών στα σπίτια.

Για την εξασφάλιση έγκρισης από το Υπουργείο Υγείας, θα πρέπει να αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση director@mphs.moh.gov.cy, αποδεικτικό στοιχείο (πρόσκληση, κτλ), στο οποίο να αναγράφεται η ημερομηνία πραγματοποίησης της εκδήλωσης, ενώ θα πρέπει να δηλώνονται τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου όπου θα λάβει χώρα η εκδήλωση, καθώς και ο αριθμός των προσκεκλημένων.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγεία σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα και οι κατευθυντήριες οδηγίες σύμφωνα με το σχετικά πρωτόκολλα που διέπουν τη διεξαγωγή γάμων και βαφτίσεων σε χώρους εστίασης, που θα δίνονται από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας