Βράζουν οι εκπαιδευτικοί-Φωνάζουν για προχειρότητα, βλέπουν κενά

Καζάνι που βράζει είναι και πάλι η παιδεία, λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στις 7 Σεπτεμβρίου. Μπορεί η απόφαση του Υπουργείου Υγείας, για αναθεώρηση της σύστασης της χρήσης μάσκας, από παιδιά δώδεκα ετών και άνω, να ικανοποίησε εν μέρει τους εκπαιδευτικούς φορείς, ωστόσο τα διάφορα προβλήματα που όπως λένε εντοπίζουν, τους κάνουν να διερωτώνται κατά πόσο θα είναι έτοιμες οι σχολικές μονάδες να δεχτούν τους μαθητές.
 
Το μέτρο της μάσκας ήταν το ελάχιστο πρόβλημα, όσον αφορά στην ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ανέφερε στον REPORTER ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, τονίζοντας πως τα σοβαρά προβλήματα είναι τα υπόλοιπα, με σημαντικότερο το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αλλαγή δεδομένων... Υποχρεωτική η μάσκα σε παιδιά άνω των 12 ετών
 
«Κυριότερο πρόβλημα είναι πώς θα μπουν 25 μαθητές, μέσα στις τάξεις που έχουμε σήμερα. Υπάρχουν αίθουσες που δεν μπορούν να χωρέσουν τόσους μαθητές σε διαφορετικά θρανία. Το Υπουργείο Παιδείας, ενώ είχε εξαγγείλει ότι θα προχωρήσει σε μειώσεις, όσον αφορά στον αριθμό των μαθητών σε κάθε τάξη, ώστε να υπάρχει περισσότερη ασφάλεια δεν έκανε τίποτα επί τούτου».
 
Όπως υπέδειξε ο κ. Χαραλάμπους, το Υπουργείο Παιδείας ψάχνει λύσεις με τα θρανία, αφού οι μαθητές δεν μπορούν να μοιράζονται ένα θρανίο.
 
«Συνεπώς αναμένουμε να προλάβουν να έχουν, μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, έτοιμα στις τάξεις τα θρανία και να έχουν και λύσεις, για τις αίθουσες που δεν μπορούν να υποστηρίξουν αυτό τον μηχανισμό. Δυστυχώς, υπάρχει μία προχειρότητα και πολλή καθυστέρηση. Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ξεκινά πιο νωρίς, αλλά το Υπουργείο Παιδείας είναι ανέτοιμο και δεν θα αξιοποιηθούν σωστά αυτές οι έξτρα μέρες. Απευθύνουμε το ερώτημα στο Υπουργείο Παιδείας, τι θα γίνει σε περίπτωση που στις 7 Σεπτεμβρίου δεν θα υπάρχουν επαρκή θρανία; Πώς θα εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας;».
 
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Πρόδρομου Προδρόμου, όσον αφορά στο ενδεχόμενο να υπάρχουν θρανία, τα οποία θα ενωθούν, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν τρεις μαθητές, ο γ.γ. της ΠΟΕΔ τόνισε πως «δεν ξέρω πως μπορούν να το κάνουν αυτό. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να υπάρχει ασφάλεια στην τάξη και να τηρούνται τα πρωτόκολλα».  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπ. Παιδείας: Μελετώνται ενδεχόμενα για δύο θρανία ενωμένα και χρήση από τρεις μαθητές
 
Ικανοποιημένοι εν μέρει οι γονείς, ετοιμάζουν επιστολή 
Ικανοποιημένοι εν μέρει δηλώνουν οι οργανωμένοι γονείς Δημοτικής Εκπαίδευσης, με την απόφαση για την αναθεώρηση της οδηγίας για τη χρήση μάσκας από παιδιά δώδεκα ετών και άνω, ωστόσο ξεκαθαρίζουν πως υπάρχουν αρκετά προβλήματα, για τα οποία πρέπει να βρεθεί μία λύση, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
 
Μιλώντας στον REPORTER, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας ομοσπονδιών συνδέσμων γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σωτήρης Χριστοφή, σημείωσε πως κατά την χθεσινή τους συνεδρία συζήτησαν τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν στα δημοτικά σχολεία. Ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να λάβουν μέτρα.
 
Αναφερόμενος στο θέμα της μάσκας, ο κ. Χριστοφή υπέδειξε ότι τα παιδιά δεν θα επιβαρύνονται με τις μάσκες, ενώ θα βρίσκονται εντός των σχολικών αιθουσών-θερμοκήπια, όπως τις χαρακτήρισε. Πρόσθεσε πως η νέα σύσταση διευκολύνει και τα παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης, για τα οποία θα ήταν δύσκολο να χρησιμοποιούν μάσκα συνεχώς, όπως για παράδειγμα τους μαθητές που πρέπει να κάνουν λογοθεραπεία ή τους μαθητές που πάσχουν από χρόνιο άσθμα.
 
«Ήταν πολλά και διάφορα τα προβλήματα στη Δημοτική Εκπαίδευση και νιώθουμε ικανοποιημένοι που το Υπουργείο έχει άρει αυτές τις επιβαρύνσεις. Ελπίζουμε πως θα έχουμε λάβει και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν στα σχολεία, σύντομα».
 
Όσον αφορά στα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία, ο κ. Χριστοφή σημείωσε πως έχουν μαζέψει όλες τις εισηγήσεις και τα προβλήματα που εντοπίζουν και θα αποστείλουν επιστολή στον Υπουργό Παιδείας.
 
«Υπάρχουν προβλήματα που αφορούν την υλικοτεχνική υποδομή, την στελέχωση των σχολείων, πρέπει να συζητήσουμε για τα ολοήμερα σχολεία, τα σχολεία ΔΡΑ-ΣΕ και άλλα προβλήματα που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία. Με την επιστολή που θα αποστείλουμε στον υπουργό, θα ζητήσουμε να έχουμε και συνάντηση μαζί του».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Έτοιμο το πρωτόκολλο για τα σχολεία, κοινοποιείται τις επόμενες ημέρες
 
Εντός των επόμενων ημερών ανακοινώνονται τα πρωτόκολλα
Ο υπουργός Παιδείας, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις, ξεκαθάρισε πως γίνεται μία συζήτηση με την επιδημιολογική ομάδα και το Υπουργείο Υγείας, όσον αφορά στις αποφάσεις για τη χρήση μάσκας από παιδιά.
 
Αναφερόμενος στα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο Πρόδρομος Προδρόμου υπέδειξε πως μπαίνουν οι τελευταίες λεπτομέρειες και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα. Όπως είχε ξεκαθαρίσει, τα πρωτόκολλα βρίσκονται ενώπιον των ειδικών, για έγκριση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών