Αυτά είναι τα σενάρια για την επιστροφή των μαθητών στα Δημοτικά

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες του Υπουργείου Παιδείας, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, με τους αρμόδιους να έχουν στα σκαριά διάφορα σενάρια, για παν ενδεχόμενο.
 
Ο υπουργός Παιδείας είχε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα της παιδείας, αφού μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των καθηγητών μέσης γενικής και μέσης τεχνικής εκπαίδευσης, αλλά και τους οργανωμένους γονείς, είχε επαφές και με τους δασκάλους. Ο Πρόδρομος Προδρόμου ενημέρωσαν την ηγεσία της ΠΟΕΔ για τις τελευταίες εξελίξεις και κατευθύνσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κοινή θέληση δασκάλων-Προδρόμου για φοίτηση παιδιών με φυσική παρουσία
 
Το Υπουργείο Παιδείας έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμο, με περισσότερα από ένα πιθανά σενάρια, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ ο υπουργός υπέδειξε πως υπάρχει το ενδεχόμενο, με τη νέα σχολική χρονιά, να υπάρχουν νέα πράγματα, που δεν είδαμε την προηγούμενη χρονιά.
 
Αυτό που έχει δηλωθεί από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, είναι πως επιθυμούν να εξασφαλίσουν, σεβόμενοι τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, τη φοίτηση των παιδιών και αυτό που είναι γενικά προτιμότερο είναι η φοίτηση με φυσική παρουσία. Έτσι, υπάρχουν κάποια σενάρια για την επιστροφή των μαθητών του Δημοτικού, με κάποια να είναι πιο πιθανά από άλλα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντά στις επικρίσεις ο Πρόδρομος-«Περιμένουμε τους επιδημιολόγους»
 
Από τη συνάντηση με τον Πρόδρομο Προδρόμου, διαπιστώθηκε πως τόσο το Υπουργείο όσο και η ΠΟΕΔ, επιθυμούν την φοίτηση των μαθητών με φυσική παρουσία, ώστε να μην στερηθούν την φοίτησή τους, τα παιδιά.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, τα σενάρια του Υπουργείου Παιδείας, για την επιστροφή των μαθητών του Δημοτικού στις 7 Σεπτεμβρίου, ξεκινούν από το πιο εφικτό:
 
  • Επιστρέφουν όλοι οι μαθητές και η φοίτησή τους είναι κανονική.
  • Σε περίπτωση που πρέπει να τηρηθούν υγειονομικά πρωτόκολλα, με αποστάσεις ανάμεσα στους μαθητές, το Υπουργείο Παιδείας έχει προβεί σε αγορά μονών θρανίων, ώστε να εξοπλίσουν τα σχολεία και να αντικαταστήσουν τα διπλά θρανία, για να μπορούν οι μαθητές να παρακολουθήσουν το μάθημα κανονικά.
  • Αν αυτό δεν είναι εφικτό, θα ακολουθήσουν στο επόμενο σενάριο, που είναι η δημιουργία περισσότερων τμημάτων, με μικρότερο αριθμό μαθητών και θα αξιοποιηθούν κι άλλοι χώροι των σχολείων.
  • Ένα πολύ απομακρυσμένο σενάριο είναι η απογευματινή φοίτηση κάποιων τμημάτων, καθώς υπάρχει ένας μικρός αριθμός σχολείων σε κάθε επαρχία, που θα δυσκολευτεί να φιλοξενήσει περισσότερα τμήματα.
 
Όπως αναφέρθηκε στον REPORTER, όλα αυτά είναι σενάρια, καθώς το τελικό λόγο θα έχει το Υπουργείο Παιδείας, αφού λάβει τις αποφάσεις της επιδημιολογικής ομάδας. Σε περίπτωση που οι επιδημιολόγοι αναφέρουν πως ο μέγιστος αριθμός των μαθητών στις σχολικές αίθουσες πρέπει να είναι δώδεκα, τότε υπάρχει το σενάριο για εκ περιτροπής φοίτηση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Πιθανόν να ξεκινήσει με μεικτή εκπαίδευση η νέα σχολική χρονιά»
 
Ωστόσο, δεν θα είναι εβδομαδιαία η φοίτηση, αλλά καθημερινή, δηλαδή οι δύο ομάδες θα πηγαίνουν στο σχολείο εναλλάξ, μέρα παρά μέρα.
 
Όσον αφορά στο σενάριο της φοίτησης των μαθητών με μάσκα, το πιθανότερο είναι οι μαθητές, κάτω των δώδεκα ετών, να παρακολουθούν το μάθημά τους, χωρίς την χρήση μάσκας, ωστόσο οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται στην αίθουσα με μάσκα.
 
Για τα νηπιαγωγεία, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα λειτουργήσουν κανονικά, αφού οι αίθουσες τους είναι μεγαλύτερες, ενώ δεν υπάρχουν και τα θρανία για να περιορίσουν τα παιδιά. Έτσι, είναι πιο εύκολο να πραγματοποιήσουν τις δραστηριότητες τους, τηρώντας την απόσταση.
 
Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μετά την ερχόμενη Παρασκευή, κατά την οποία θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώπιον του οποίου θα παρουσιαστούν τα πλάνα του Υπουργείου, ενώ ο Πρόεδρος αναμένεται να έχει και συνάντηση με την ειδική Συμβουλευτική επιτροπή για τα θέματα του κορωνοϊού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών