Απαντά στις επικρίσεις ο Πρόδρομος-«Περιμένουμε τους επιδημιολόγους»

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου προήδρευσε σήμερα, στο Υπουργείο, σύσκεψης με τους Προέδρους και μέλη των διοικητικών συμβουλίων  των Παγκύπριων Συνομοσπονδιών Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης και της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας των Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων.
 
Μετά το πέρα της σύσκεψης, ο Υπουργός προέβη σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Προδρόμου ανέφερε: «Είχαμε σήμερα συνάντηση με τις Συνομοσπονδίες των Γονέων της Προδημοτικής, της Δημοτικής και της Μέσης Εκπαίδευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Πιθανόν να ξεκινήσει με μεικτή εκπαίδευση η νέα σχολική χρονιά»

Η σχολική χρονιά ξεκινά σε μερικές μέρες, ο προγραμματισμός είναι γνωστός από πριν, όμως έγινε ενημέρωση για την επικαιροποίηση, την αναθεώρηση, των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
 
Όλοι είμαστε ευαίσθητοι, και οι γονείς πρώτοι, για την υγειονομική ασφάλεια στα σχολεία. Όπως έχουμε πει, ο σκοπός μας είναι να παρέχουμε εκπαίδευση στα παιδιά, αλλά μέσα σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας.
 
Το δημόσιο σχολείο έχει αποδείξει και την προηγούμενη σχολική χρονιά ότι εφαρμόζει πιστά, σχολαστικά, όπως πρέπει, τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Μακάρι παντού να εφαρμόζονταν όπως έγινε στα σχολεία.
 
Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι με την προθυμία, την ευσυνειδησία των εκπαιδευτικών, αλλά και τη συνεργασία των οικογενειών, των γονέων και κηδεμόνων, που θα τα χρειαστούμε και φέτος, μπορούμε να τηρήσουμε τους απλούς αλλά τόσο απαραίτητους κανόνες συμπεριφοράς και έτσι μπορούμε να ευελπιστούμε  ότι όλα θα πάνε καλά. Όσον αφορά στους γονείς, με το ενημερωτικό έντυπο που θα λάβουν θα γνωρίζουν και τους βασικούς κανόνες και τα πράγματα που θα ελέγχουν από σπίτι.
 
Βεβαίως μένει να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Θα έχουμε και νέα συνάντηση, θα δοθούν τα πρωτόκολλα, όπως και ειδικό ενημερωτικό υλικό στις Συνομοσπονδίες, στους Συνδέσμους Γονέων, αλλά και, μέσω των σχολείων, σε όλους τους γονείς. Γιατί φέτος που ξεκινούμε τη χρονιά με την επιδημία δυστυχώς να βρίσκεται σε εξέλιξη, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και βεβαίως να τηρούμε όλους τους κανόνες.
 
Έχουν ενημερωθεί οι οργανωμένοι γονείς για τον σχεδιασμό που γίνεται και για την οργάνωση των αναλυτικών προγραμμάτων και την προετοιμασία των σχολείων. Θέλω να ευχαριστήσω και τους Προέδρους των Συνομοσπονδιών και τα υπόλοιπα μέλη των συμβουλίων, γιατί πράγματι έχουμε διαρκώς μια πολύ ικανοποιητική συνεργασία, ακούμε τις δικές τους παρατηρήσεις που μας φέρνουν σε αμεσότερη επαφή με την πραγματικότητα της κοινωνίας και των σχολείων και πολύ χρήσιμες εισηγήσεις τις οποίες και εξετάζουμε», επισήμανε ο Υπουργός Παιδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ασκήσεις επί χάρτου για τη νέα σχολική χρονιά-Προβλήματα στην τηλεκπαίδευση
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), ο κ. Κύπρος Κυπριανού, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στο ΥΠΠΑΝ από την 1η Σεπτεμβρίου, η Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κα Αθηνά Μιχαηλίδου, ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης κ. Κυπριανός Λούης, ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης κ. Ηλίας Μαρκάτζιης, η Αν. Διευθύντρια Δημοτικής Εκπαίδευσης κα Σοφία Ιωάννου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
 
Σε ερώτηση αν επικρατεί κάποιο σενάριο για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο κ. Προδρόμου ανέφερε: «Δεν ξεκινούμε από σενάρια αλλά από την υγειονομική προστασία και τις συστάσεις που μας γίνονται από τους Ειδικούς, από το Υπουργείο Υγείας και τους Συμβούλους του. Εμείς στο ΥΠΠΑΝ κάναμε τους σχεδιασμούς για όλες τις περιπτώσεις, προσπαθώντας να εξασφαλίσουμε, σεβόμενοι τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, τη φοίτηση των παιδιών και αυτό που είναι γενικά προτιμότερο είναι η φοίτηση με φυσική παρουσία. Κακά τα ψέματα αυτό είναι το προτιμότερο παρά τη μεγάλη σημασία και τη βοήθεια που μας δίνουν τα τεχνολογικά μέσα, τα οποία και θα αξιοποιήσουμε σε οποιαδήποτε περίπτωση. Το επιθυμητό θα ήταν -όπου μπορούμε και φαίνεται ότι σε μεγάλο βαθμό θα μπορούμε- να έχουμε φοίτηση με φυσική παρουσία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δρ Πανά: Το ζητούμενο η δημιουργία περιβάλλοντος ασφάλειας στα σχολεία
 
Επισήμανε, επίσης ότι «εκεί όπου παιδιά δεν θα μπορούν να φοιτούν, θα υποστηρίζονται με εξ αποστάσεως διδασκαλία ή με ασύγχρονη παιδαγωγική στήριξη, με τον προγραμματισμό που ήδη έχουμε κάνει».
 
Σε ερώτηση αναφορικά με το πότε θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε: «Δεν είμαστε ακόμα σε θέση να πούμε τις τελικές αποφάσεις, γιατί δεν έχουν ληφθεί, και δεν έχει καθυστερήσει η λήψη των αποφάσεων. Αναμένουμε οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, με τις συστάσεις των επιδημιολόγων να εκτιμήσουν τις τρέχουσες συνθήκες», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Προδρόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Π. Προδρόμου: Επιδίωξή μας να διασφαλίσουμε τη φοίτηση με φυσική παρουσία

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»