Αρχίζει η συζήτηση για τα μέτρα στα σχολεία, στη σκιά των αυξημένων κρουσμάτων

Την ίδια ώρα που αυξάνονται οι εστίες μόλυνσης, με τους ειδικούς να βρίσκονται σε ένα συνεχή αγώνα δρόμου για να σπάσουν τις αλυσίδες μετάδοσης, ώστε η κατάσταση να μην βγει εκτός ελέγχου, στο τραπέζι του διαλόγου πέφτουν και οι προτάσεις για τα σχολεία.
 
Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στις συναθροίσεις, με αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων, οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τις επαφές τους, ώστε να μπουν σε αυτοπεριορισμό. Δύσκολη εξίσωση αποτέλεσε το άνοιγμα των αεροδρομίων, αφού ξεκίνησαν να παρατηρούνται εισαγόμενα κρούσματα, ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφηκαν αρκετές εγχώριες λοιμώξεις.
 
Την ώρα που αρμόδιοι παρακολουθούν την κατάσταση, λαμβάνοντας αποφάσεις, όπου και όταν είναι απαραίτητο, όπως για παράδειγμα στη Λεμεσό, αρχίζει και η συζήτηση για τη λήψη μέτρων στα σχολεία, ενόψει την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε δύο εβδομάδες.
 
Η ειδική υποεπιτροπή της Επιδημιολογικής Ομάδας, μεταβαίνει στο Υπουργείο Παιδείας, όπου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, αλλά και τους υπηρεσιακούς λειτουργούς του Υπουργείου, ώστε να συζητήσουν προτάσεις και εισηγήσεις, για την νέα σχολική χρονιά, έχοντας στο μυαλό ότι ο κορωνοϊός παραμένει στην κοινωνία.
 
Οι ειδικοί, μαζί με το Υπουργείο Παιδείας θα συζητήσουν όλες τις προτάσεις που έχουν ενώπιον τους, με στόχο να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ όλες οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μετά την συνάντηση που θα έχουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εξάλλου, οι αποφάσεις που θα παρθούν θα είναι βάσει της επιδημιολογικής εικόνας.
 
Οι συναντήσεις της ειδικής υποεπιτροπής με το Υπουργείο θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μηνός, αναφέρει στον REPORTER ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, τονίζοντας πως στις 21 Αυγούστου αναμένεται να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όποιες αποφάσεις, συνεχίζει ο κ. Προδρόμου, θα ληφθούν μετά τη συγκεκριμένη συνεδρία.
 
Κληθείς να σχολιάσει αν με τη νέα σχολική χρονιά αναμένεται να δούμε μέτρα που είχαν ληφθεί κατά τον Μάιο, αφού ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του ανέφερε πως η σχολική χρονιά θα ακολουθήσει την εκπαιδευτική της πορεία είτε με φυσική παρουσία των μαθητών είτε διά της τηλεκπαίδευσης, ο Πρόδρομος Προδρόμου υπέδειξε πως πιθανόν να υπάρξουν νέα πράγματα, ενώ ξεκαθάρισε πως το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη προετοιμαστεί με διάφορα σενάρια, πέραν του ενός, για την έναρξη των μαθημάτων.
 
Εξάλλου, ο υπουργός Παιδείας στις 10:30 θα έχει συνάντηση με τους καθηγητές μέσης γενικής, καθώς και μέσης τεχνικής εκπαίδευσης, ώστε να τους ενημερώσει, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τους δασκάλους. Παράλληλα, θα έχει συναντήσεις και με τους οργανωμένους γονείς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Την επαναπροκήρυξη Σχεδίου Ρύθμισης Οφειλών προσφύγων συζήτησε η Επιτροπή Προσφύγων
Διαβούλευση για Νομοσχέδιο τ/κ περιουσιών ζητά από Κυβέρνηση η Επιτροπή Προσφύγων
Εν κινήσει οι πυροβολισμοί στο θύμα της ενέδρας-Έφυγε από επίσκεψη στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας (pics)
Έτσι στήθηκε η ενέδρα θανάτου μέρα μεσημέρι στη Λακατάμια-Σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό σταθμό
Απόπειρα φόνου εναντίον γνωστού προσώπου στη Λακατάμια
«Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει»-Οι προκλήσεις ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών
Κόβει τη κουβέντα ο Πρόεδρος για την κόντρα Εισαγγελίας με Ελεγκτή-«Δεν είμαι εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας»
Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό