Πέμπτη 4 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Δεκατρία νέα κρούσματα στα κατεχόμενα-Τα τρία από εγχώρια μετάδοση

  16/08/2020 11:32
Δεκατρία νέα κρούσματα στα κατεχόμενα-Τα τρία από εγχώρια μετάδοση

Δεκατρία νέα κρούσματα στα κατεχόμενα-Τα τρία από εγχώρια μετάδοση

  16/08/2020 11:32
Δεκατρία κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν χθες στα κατεχόμενα με τον «υπουργό υγείας», Αλί Πιλλί να δημοσιοποιεί πρώτα τα 10 και μετά άλλα 3, εκ των οποίων συνολικά τα 3 είναι εγχώρια και τα υπόλοιπα (10) από αφίξεις.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, τα 2 εκ των 3 εγχώριων κρουσμάτων είναι άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα που ήταν σε ξενοδοχείο καραντίνα. Σύμφωνα με τον κ. Πιλλί και το τρίτο εγχώριο κρούσμα πιθανόν να έχει ιστορικό επαφής με θετικό άτομο από το εξωτερικό, αλλά η ιχνηλάτηση συνεχίζεται.
 
Από την 1η Ιουλίου, είπε, που «άνοιξαν για τον έξω κόσμο» - άρχισαν οι πτήσεις και τα δρομολόγια με καράβια από και προς την Τουρκία – όλοι γνώριζαν ότι θα εντοπίζονταν κάποτε εγχώρια κρούσματα, σημειώνοντας ότι θα αυξηθούν οι έλεγχοι για τήρηση των μέτρων ασφάλειας και προστασίας σε χώρους εστίασης και συνάθροισης.
 
Συνολικά χθες έγιναν 2022 διαγνωστικοί έλεγχοι στα κατεχόμενα με τον συνολικό αριθμό των τεστ να φτάνουν τις 94.411. Ο συνολικός  αριθμός των κρουσμάτων στα κατεχόμενα είναι 206, εκ των οποίων οι 62 βρίσκονται υπό θεραπεία. Κανένας ασθενής δεν βρίσκεται στην εντατική.
 
Ο κ. Πιλλί εμφανίστηκε ενοχλημένος γιατί διέρρευσε στον Τύπο πριν την ανακοίνωση του «υπουργείου υγείας» ότι υπήρχαν νέα εγχώρια κρούσματα και ανακοίνωσε πως γι’ αυτό θα ξεκινήσει έρευνα, ενώ κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθεί και να λαμβάνει υπόψη μόνο τις ανακοινώσεις του «υπουργείου».
 
Ανάφερε ακόμη ότι άρχισε νομική διαδικασία εναντίον κάποιων ατόμων που έφτασαν από την Τουρκία και παραβίασαν το διάταγμα περιορισμού μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του PCR στο οποίο υποβλήθηκαν κατά την άφιξή τους αεροπορικώς στα κατεχόμενα. Μάλιστα ο κ. Πιλλί είπε ότι τελικά τα αποτελέσματα αυτών των ατόμων – χωρίς να πει πόσοι είναι – ήταν θετικά και οι επαφές τους άρχισαν να ιχνηλατώνται.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας