Το μεγάλο ευχαριστώ της Στέλλας Κυριακίδου στις οικογένειες των θυμάτων της Ήλιος

Τη δική της, συγκινητική εμπειρία, από την τραγωδία της Ήλιος, μοιράστηκε μέσω Fecebook η Κύπρια Επίτροπος στην Ε.Ε., Στέλλα Κυριακίδου, η οποία στάθηκε, τις μαύρες εκείνες ημέρες, δεκαπέντε χρόνια πριν, στο πλευρό των συγγενών, που ανέβαιναν τον δικό τους Γολγοθά.
 
«Δεκαπέντε χρόνια μετά, κι όμως οι μνήμες είναι λες και ήταν μόλις, χθες. Εικόνες, συναισθήματα, βλέμματα, θρήνος, που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Δεν μπορώ να ξεχάσω τη μέρα αυτή, ούτε τις επόμενες, τους μήνες και τα χρόνια που πέρασαν για κάποιους ανθρώπους στο πένθος, στο θυμό, τον πόνο και τα τεράστια γιατί», έγραψε, μεταξύ άλλων, η κ. Κυριακίδου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Tο αεροσκάφος δείχνει ότι... Δείχνει ότι πάει... Δείχνει ότι πάει στο έδαφος»
 
«Από τα πιο δύσκολα ταξίδια της ζωής μου ήταν αυτό που συνοδεύαμε μαζί με άλλους συναδέλφους, τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στην Αθήνα. «Διαδικασία αναγνώρισης», λεγόταν, μαχαίρια στην καρδιά των συγγενών καλύτερα μπορεί κανείς να πει. Θυμάμαι φτάσαμε στο αεροδρόμιο με την ειδικά ναυλωμένη πτήση και ήταν εκεί και μας παρέλαβαν Ελλαδίτες συνάδελφοι ψυχικής υγείας. Δεν νομίζω να τους είπα ποτέ «το ευχαριστώ» για όλη την βοήθεια και την συμπαράσταση που έδωσαν. Τους το χρωστώ!», αναφέρει μεταξύ άλλων.
 
«Η κάθε στιγμή, το κάθε λεπτό που ακολούθησε, είναι εικόνες που δεν μπορούν να σβηστούν ποτέ από το μυαλό όσων βρεθήκαμε εκεί. Εικόνες και συναισθήματα που κουβαλά κανείς για πάντα στη ψυχή του. Που δεν μπορούν να περιγραφούν. Από σεβασμό, στους νεκρούς, από σεβασμό στους ζωντανούς», τόνισε.
 
«Τον επόμενο χρόνο στο πρώτο μνημόσυνο όλοι βρεθήκαμε και πάλι εκεί. Και τότε ήταν που αντίκρυσα για πρώτη φορά την γυμνή, αυτή την άφιλη βουνοπλαγιά στην οποία έσβησε ο Ήλιος. Εκεί, που προσευχηθήκαμε όλοι μαζί. Το είχαμε τόση ανάγκη να μοιραστούμε, αυτό το «εκεί», που με ένα, λες σχεδόν μαγικό τρόπο, μας έφερνε πιο κοντά στις ψυχές των ανθρώπων, ή στις ψυχούλες των μικρών παιδιών, που τόσο άδικα χάθηκαν τη μέρα αυτή», σημείωσε.
 
«Σήμερα ταξιδεύει η σκέψη μου σε όλες τις στιγμές, τις εικόνες. Έντονα συναισθήματα με κατακλύζουν. Και αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ... Σε όλες τις οικογένειες που με εμπιστεύτηκαν, που μου έδωσαν την μεγάλη τιμή να προσπαθήσω έστω για λίγο, όσο μπορούσα να σταθώ δίπλα τους, να απαλύνω τον απέραντο πόνο τους. Που μου άνοιξαν τις καρδιές τους αλλά και τα σπίτια τους.
 
Θα είμαι πάντα δίπλα σας, στα παιδιά σας που μεγάλωσαν, στα εγγόνια σας όπου και να βρίσκομαι.
 
Όταν φτάνει ο Αύγουστος, και οι μέρες που για τους περισσότερους σημαίνουν διακοπές και ξεγνοιασιά, για κάποιους από εμάς, είναι η μέρα που έδυσε ο Ήλιος. Σε μια απόμακρη βουνοπλαγιά στο Γραμματικό.
 
Αιώνια η μνήμη», καταλήγει η ανάρτηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας