Κυριακή 6 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Τεράστια καταστροφή στην κυπριακή πρεσβεία-Αγώνας για να εντοπιστούν οι Κύπριοι

  04/08/2020 21:03
Τεράστια καταστροφή στην κυπριακή πρεσβεία-Αγώνας για να εντοπιστούν οι Κύπριοι

Τεράστια καταστροφή στην κυπριακή πρεσβεία-Αγώνας για να εντοπιστούν οι Κύπριοι

  04/08/2020 21:03
Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στην πρεσβεία της Κύπρου στον Λίβανο, μετά την τεράστια έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι της πόλης.
 
Σημειώνεται ότι το κτήριο της Κυπριακής Πρεσβείας απέχει λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από το λιμάνι της πόλης.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και απαντώντας σε ερωτήσεις ο Σερζ Μπου Σάμρα, υπάλληλος της Πρεσβείας, ανέφερε ότι έχουν προκληθεί ζημιές στο κτήριο της Πρεσβείας και την πρεσβευτική κατοικία, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν έχει ακόμα εκτιμηθεί η έκτασή τους.

Σε ερώτηση αν έχουν υπάρξει τραυματίες απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι έχει τραυματιστεί, όχι σοβαρά, η επιτετραμμένη της Πρεσβείας, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
 
Αγώνας δρόμου για να εντοπιστούν οι Κύπριοι
Στο ΥΠΕΞ, εν τω μεταξύ ενεργοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων και όλες οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί, στο να εντοπιστούν οι Κύπριοι που βρίσκονται στη χώρα και να διαπιστωθεί αν είναι καλά στην υγεία τους.
 
«Προσπαθούμε να δούμε αν όλοι είναι καλά στην κυπριακή κοινότητα. Είναι χαώδης η κατάσταση», ανέφερε στον REPORTER η ίδια πηγή.
 
Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, επικοινώνησε με στελέχη της λιβανέζικης κυβέρνησης, στα οποία εξέφρασε την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για όποια συνδρομή κριθεί απαραίτητη.
 
Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών κάλεσε όλους τους Κύπριους, που βρίσκονται στο Λίβανο παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ στο τηλ 99660129 ή με την Πρεσβεία μας στο Λίβανο στο τηλ +9613572139, για σκοπούς άμεσης συνδρομής σε περίπτωση ανάγκης.
 
Την ετοιμότητα του για να συνδράμει με όποιον τρόπο του ζητηθεί, εξέφρασε και το Υπουργείο Υγείας, ενώ ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κυβέρνηση και τον λαό του Λιβάνου, ιδιαίτερα στις οικογένειες αυτών που έχασαν τη ζωή τους.

«Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε οποιαδήποτε βοήθεια κριθεί απαραίτητη», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας