Κυριακή 28 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Συναγερμός σε φυλάκιο στη Λευκωσία-Θετικός εθνοφρουρός, σε καραντίνα στρατιώτες

  03/08/2020 15:42
Συναγερμός σε φυλάκιο στη Λευκωσία-Θετικός εθνοφρουρός, σε καραντίνα στρατιώτες

Συναγερμός σε φυλάκιο στη Λευκωσία-Θετικός εθνοφρουρός, σε καραντίνα στρατιώτες

  03/08/2020 15:42
Αυξάνονται όλο και περισσότερο οι εγχώριες λοιμώξεις και πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα οι εστίες μετάδοσης, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό και να δίνουν μάχη με το χρόνο, ώστε να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού στην κοινότητα. 
 
Ανάμεσα στα τελευταία κρούσματα που ανακοινώθηκαν, θετικός εντοπίστηκε και στρατιώτης της Εθνικής Φρουράς, που υπηρετεί σε φυλάκιο στη Λευκωσία.
 
Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, ο στρατιώτης, είχε μεταβεί την περασμένη εβδομάδα για προεγχειρητική εξέταση, η οποία προνοεί μεταξύ άλλων τη διενέργεια τεστ για κορωνοϊό.
 
Το αποτέλεσμα του τεστ ήταν θετικό και αμέσως, στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς σήμανε συναγερμός. Αμέσως, ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και όσοι στρατιώτες βρίσκονταν εντός του φυλακίου τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ οι υπόλοιποι που ήταν εξοδούχοι, παρέμειναν στα σπίτια τους.
 
Σε όλους τους στρατιώτες του φυλακίου, αλλά και τις επαφές του θετικού κρούσματος, διενεργήθηκαν τεστ για κορωνοϊό.
 
Υπενθυμίζεται, πως τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα έχουν εκτοξευθεί, αφού καταγράφηκαν σχεδόν 100, ενώ τα περισσότερα είναι στη Λεμεσό. Ωστόσο, αλυσίδες μετάδοσης υπάρχουν σε όλες τις Επαρχίες, ενώ εκατοντάδες άτομα βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό και υποβλήθηκαν σε τεστ. 
 
Οι αρμόδιοι, απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες για να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα και να επιδικνίουν υπευθυνότητα. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας