Τρίτη 26 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Εντός του έτους αρχίζει η ανέγερση της νέα μονάδας αιμοκάθαρσης στο Γ.Ν. Πάφου

  03/08/2020 09:46
Εντός του έτους αρχίζει η ανέγερση της νέα μονάδας αιμοκάθαρσης στο Γ.Ν. Πάφου

Εντός του έτους αρχίζει η ανέγερση της νέα μονάδας αιμοκάθαρσης στο Γ.Ν. Πάφου

  03/08/2020 09:46
H ανέγερση της νέας Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου ήταν το αντικείμενο συζήτησης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κρατικό νοσηλευτήριο Πάφου, με το έργο να αναμένεται να αρχίσει στα τέλη του 2020.

Στην σύσκεψη σύμφωνα με τον Διευθυντή της Νεφρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πάφου Λάκη Γιουκκά, συμμετείχαν η Διεύθυνση του ΟΚΥπΥ,ο Διευθυντής του ΓΝ Πάφου Σπύρος Γεωργίου,  εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, η εκπρόσωπος των Δημοσίων Έργων -  η οποία είναι η συντονίστρια του έργου και ο ίδιος ως Διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου .

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Γιουκκάς στη σύσκεψη αναφέρθηκε ότι έχουν προκηρυχθεί οι προσφορές, και ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ιδιώτες εργολάβους για το έργο. 

Οι προσφορές, είπε ο ίδιος, αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη Οκτωβρίου και το έργο να αρχίσει τέλη του 2020 με ημερομηνία παράδοσης εντός 30 μηνών. Πρόκειται για μια σύγχρονη, ευρωπαϊκών προδιαγραφών Μονάδα Αιμοκάθαρσης, συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε ότι η νέα Μονάδα Αιμοκάθαρσης θα έχει εμβαδόν περίπου 860 τετραγωνικά μέτρα και θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, 27 σταθμούς αιμοκάθαρσης, θάλαμο περιτοναϊκής κάθαρσης, Θαλάμους Βραχείας Νοσηλείας και Θαλάμους μικρών επεμβάσεων καθώς και εξωτερικά ιατρεία.

Θα στεγαστεί σε κτήριο δίπλα από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Πάφου, δίπλα από την εκκλησία.  

Ο κ. Γιουκκάς ανέφερε επίσης πως για το έργο  έχει επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον  ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας