Η Αγία Νάπα τίμησε τους πεσόντες κατά την τούρκικη εισβολή Γιαννάκη Παππουλλή και Χριστάκη Χρίστου Πιερή

Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να απονείμει κανείς την πρέπουσα τιμή σε αυτούς τους λεβέντες που τίμησαν με τη θυσία τους τις διαχρονικές αξίες της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, δήλωσε την Κυριακή ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Χρίστος Ζαννέττου, ο οποίος εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των ηρωϊκώς πεσόντων κατά την τούρκικη εισβολή Γιαννάκη Παππουλλή και Χριστάκη Χρίστου Πιερή.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας, ο κ. Ζαννέττου είπε ότι «μέσα στις πλέον αντίξοες συνθήκες, τον Ιούλιο του 1974, τα δύο αυτά αμούστακα παλληκάρια έγραψαν χρυσές σελίδες θάρρους και ανδρείας και μετατράπηκαν σε μία νύχτα σε άξια τέκνα της πατρίδος, τιμώντας τον όρκο τους και τα όπλα τα ιερά που τους εμπιστεύτηκε η πατρίδα».
 
Πρόσθεσε ότι «έχουν περάσει 46 ολόκληρα χρόνια από το μαύρο και τραγικό καλοκαίρι του πραξικοπήματος και της εισβολής του 1974 και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την εξεύρεση μιας ειρηνικής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, που θα απαλλάξει το νησί μας από την τουρκική κατοχή, τα ξένα στρατεύματα και τα επεμβατικά δικαιώματα τρίτων χωρών».
 
«Αγωνιζόμαστε για μια λύση που θα αποκαθιστά και θα διασφαλίζει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων, στη βάση του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου, για να μπορέσουμε να ζήσουμε στην ευρωπαϊκή πλέον Κύπρο όλες οι κοινότητες μαζί, ειρηνικά και αδελφωμένα, μέσα σε συνθήκες ασφάλειας, ελευθερίας και δικαιοσύνης», σημείωσε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας.
 
Ανέφερε ότι «οι θυσίες των παιδιών του λαού μας για την ελευθερία και τη Δημοκρατία θα δικαιωθούν πλήρως αν τελικά καταφέρουμε με τους αγώνες και τις προσπάθειές μας, να λύσουμε το πρόβλημα που ταλαιπωρεί την πατρίδα και τον λαό μας εδώ και 46 χρόνια».
 
Κλείνοντας, ο Δήμαρχος είπε ότι «χρέος όλων μας προς αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα μας, είναι ο αγώνας για επανένωση της Κύπρου και υπεράσπιση της ακεραιότητας της πατρίδας μας».
 
Του Μνημόσυνου στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας προέστη ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου Βασίλειος, ενώ ακολούθησε στο Μνημείων των Ηρώων η κατάθεση στεφάνων, η αφή της φλόγας από τους αθλητές του Σωματείου «Περικλής Δημητρίου» και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών