Παρασκευή 7 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Αυξάνονται ανησυχητικά τα κρούσματα-Ανακοινώθηκαν άλλα 15 από το Υπ. Υγείας

  02/08/2020 12:55
Αυξάνονται ανησυχητικά τα κρούσματα-Ανακοινώθηκαν άλλα 15 από το Υπ. Υγείας

Αυξάνονται ανησυχητικά τα κρούσματα-Ανακοινώθηκαν άλλα 15 από το Υπ. Υγείας

  02/08/2020 12:55

Άλλα 15 νέα κρούσματα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής το Υπουργείο Υγείας, με την αύξησή τους να είναι άκρως ανησυχητική, ειδικά στη Λεμεσό, και να θέτει σε κόκκινο συναγερμό τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου, στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 947 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 15 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

 
Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

Από 132 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν πέντε κρούσματα, όλα από ιδιωτική πρωτοβουλία. 

Από 611 δείγματα που λήφθηκαν από την Επαρχία Λεμεσού στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3,000 ατόμων, προέκυψαν δέκα κρούσματα. 

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν 204 εργαστηριακές εξετάσεις δειγμάτων που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1,139.

Αυτό που προκαλεί την μεγαλύτερη ανησυχία είναι πως τα περισσότερα κρούσματα εντοπίστηκαν στους τυχαίους ελέγχους και δη στη Λεμεσό, όπου υπάρχει μεγάλη διασπορά της νόσου covid-19.

Τέσσερις ασθενείς στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Στους τέσσερις ανέρχονται, εν τω μεταξύ οι ασθενείς που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς. Η κατάσταση της υγείας των ασθενών, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, είναι καλή.
 
Χθες δόθηκαν δύο εξιτήρια σε ασθενείς, των οποίων τα αποτελέσματα στις επαναληπτικές εξετάσεις για τον κορωνοΐό, ήταν αρνητικά.

Στο κέντρο αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου νοσηλεύονται, εξάλλου, 11 ασθενείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας