Πέμπτη 2 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Έκανε και παιδικό πάρτι μεταδίδοντας τον ιό η γυναίκα που έσπασε την καραντίνα

  01/08/2020 17:59
Έκανε και παιδικό πάρτι μεταδίδοντας τον ιό η γυναίκα που έσπασε την καραντίνα

Έκανε και παιδικό πάρτι μεταδίδοντας τον ιό η γυναίκα που έσπασε την καραντίνα

  01/08/2020 17:59
Παρά τις καθημερινές επισημάνσεις των αρμοδίων πως σε καμία περίπτωση τα ύποπτα κρούσματα ή οι ασθενείς δεν πρέπει να σπάνε την καραντίνα, εντούτοις κάποιοι φαίνεται να μην καταλαβαίνουν την σοβαρότητα της κατάστασης και πως βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο, με αποτέλεσμα να ενεργούν λες και δεν υπάρχει ιός στην κοινότητα, παραβιάζοντας τα μέτρα και θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Λεμεσό, όπου καταγράφονται και οι περισσότερες εγχώριες λοιμώξεις, ωστόσο και η περίπτωση της Λάρνακας φαίνεται να έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες Αρχές, αφού από ένα περιστατικό και μόνο, υπήρξε διασπορά του ιού. Και αυτό, λόγω του ότι η γυναίκα που διαγνώστηκε θετική, έκανε… τουρισμό, σπάζοντας στην καραντίνα.
 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, η γυναίκα που έφθασε από τις ΗΠΑ, μετέδωσε τον ιό σε άλλα οκτώ άτομα, εννέα στο σύνολο, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, αφού είχε σπάσει την καραντίνα και επισκέφθηκε το Τρόοδος και την Πάφο, ενώ μετέβηκε σε διάφορα εστιατόρια και καφετέριες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, δεν έφταναν οι επισκέψεις σε διάφορους χώρους, η εν λόγω γυναίκα διοργάνωσε πάρτι της κόρης της, στο οποίο συμμετείχαν αρκετοί μαθητές από σχολείο, με αποτέλεσμα ο ιός να μεταδοθεί και σε παιδιά που παρευρέθηκαν στο πάρτι. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα 13χρονο παιδί νοσηλεύεται στο Μακάρειο. 
 

Η περίπτωση της Λάρνακας ανησυχεί εξίσου τους αρμοδίους, αφού εκτιμάται πως ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί, λόγω της ανευθυνότητας και της ασυνειδησίας που επέδειξε η γυναίκα που έφθασε από τις ΗΠΑ, η οποία επισκέφθηκε και διάφορους φίλους και συγγενείς. Μάλιστα, άτομο από το cluster που δημιούργησε, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αναφοράς. 

Ήδη περίπου 50 άτομα βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό και υποβλήθηκαν σε τεστ, ενώ το όλο θέμα απασχολεί τις τοπικές Αρχές, που δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους. Άλλωστε, το παράδειγμα της Αραδίππου δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.
  
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας