BINTEO: «Δάκρυσε η εικόνα της Αγίας Μαρίνας σε εκκλησάκι της Πύλας, είναι η δεύτερη φορά»

Βίντεο που δείχνει την εικόνα της Αγίας Μαρίνας, που βρίσκεται σε ένα πολύ μικρό εκκλησάκι στην Πύλα, της επαρχίας Λάρνακας, να δακρύζει, λίγες ώρες πριν την εορτή της, κατέγραψε πιστή που βρέθηκε στο εκκλησάκι. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Αγία Μαρίνα δακρύζει, όπως αναφέρει, τις τελευταίες επτά ημέρες, αφού η εικόνα είχε δακρύσει και στις 10 Ιουλίου, τη μέρα που το τουρκικό Συμβούλιο Επικράτειας αποφάσισε όπως μετατραπεί η Αγία Σοφία, σε τζαμί.
 
Η Βούλα Αγγελίδου, η οποία κατέγραψε το βίντεο, εξηγεί πως συνδέθηκε με το εκκλησάκι αυτό, πριν από δύο χρόνια και πώς ένιωσε όταν αντίκρισε την δακρυσμένη εικόνα.
 
«Έχασα τη Γη κάτω από τα πόδια μου»
«Η ιστορία για μένα άρχισε όταν, πριν από δυόμιση χρόνια, έχασα τη μητέρα και τον πατέρα μου την ίδια ημέρα. Ο πατέρας μου πέθανε το πρωί και η μητέρα μου το βράδυ της ίδιας ημέρας, από ανακοπή καρδίας, λόγω της στεναχώριας της. Τους θάψαμε μαζί την επόμενη ημέρα. Ήταν μεγάλο το σοκ για μένα, έχασα την Γη κάτω από τα πόδια μου.
 
Έξι μήνες πήγαινα βόλτες με το αυτοκίνητό μου και βρήκα το εκκλησάκι πολύ τυχαία στην Πύλα. Ήταν ένα πολύ μικρό εκκλησάκι με μεγάλη αυλή και είπα να κατέβω για να ανάψω ένα κεράκι, αλλά δεν υπήρχαν κεριά μέσα, απλά εικόνες για να προσκυνήσεις. Υπήρχαν διάφορες μικρές εικονούλες και μία εικόνα της Αγίας Μαρίνας. Πήγαινα τακτικά μετά, έβρισκα μία παρηγοριά, μία ηρεμία μετά το χαμό των δικών μου. Μάλιστα, είχα πάρει πολλές εικόνες από το σπίτι της μητέρας μου και τις άφησα εκεί, πάνω σε διάφορες σπόντες που είχα κρεμάσει και αυτό το πράγμα με ηρεμούσε.
 
Δεν είμαι άνθρωπος της εκκλησίας, δεν πηγαίνω τακτικά, αλλά πιστεύω σε μία ανώτερη δύναμη. Η πίστη είναι η κινητήριος δύναμη για τον άνθρωπο, σε ό,τι κάνουμε στη ζωή μας».
 
«Στις 10 Ιουλίου είχα επισκεφτεί το εκκλησάκι και είδα την εικόνα της Αγίας Μαρίνας με δάκρυα. Ήταν συγκλονιστικό για μένα. Το έβλεπα και το ξαναέβλεπα και λέω “είναι δυνατόν;”. Για δύο-τρία λεπτά που ήμουν εκεί, ένιωσα μία ζεστασιά, προσκύνησα και έφυγα.
 
Ήταν απόγευμα όταν πήγα στην Αγία Μαρίνα και εκείνη την ημέρα, άκουσα στις ειδήσεις πως ήταν η απόφαση του Ερντογάν για την Αγία Σοφία. Το σύνδεσα ότι κλαίει, δακρύζει η εικόνα για αυτό το γεγονός. Ήταν μαύρη ημέρα για τον Χριστιανισμό. Τα συναισθήματα ήταν πολύπλοκα. Δεν μπορώ να τα περιγράψω με λόγια.
 
Πέρασαν μέρες. Χθες πήγα ξανά στο εκκλησάκι να προσκυνήσω. Ήταν 8:30 το βράδυ και όταν μπήκα μέσα, επειδή ήταν σκοτεινά, άναψα το μικρό φωτάκι και είδα την εικόνα να δακρύζει. Ήταν και ένας φίλος μου μαζί μου και του ζήτησα να κατέβει από το αυτοκίνητο να έρθει να το δει αυτό το φαινόμενο. Ήρθε και σταθήκαμε και οι δύο απέναντι από την εικόνα και ήταν κάτι απίστευτο.
 
Δεν ξέρω τη σημαίνει αυτό το πράγμα, αλλά πιστεύω ότι ήταν ένα θαύμα. Μας στέλνει κάποια μηνύματα. Γνωρίζοντας ότι είναι η γιορτή της σήμερα, με συγκλονίζει. Γίνονται θαύματα στις μέρες μας, φτάνει να υπάρχει η δύναμη της πίστης και η αγάπη».

 

Δειτε Επισης

Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου
Το 55% της αγοράς οίνου καλύπτεται από κυπριακές ποικιλίες και 45% από ξένες