Σάββατο 23 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Αρχίζει η κατάταξη των νεοσυλλέκτων στην Ε.Φ-Aπό τα ΚΕΝ κατευθείαν στις Μονάδες

  13/07/2020 06:51
Αρχίζει η κατάταξη των νεοσυλλέκτων στην Ε.Φ-Aπό τα ΚΕΝ κατευθείαν στις Μονάδες

Αρχίζει η κατάταξη των νεοσυλλέκτων στην Ε.Φ-Aπό τα ΚΕΝ κατευθείαν στις Μονάδες

  13/07/2020 06:51
Εν μέσω πρωτόγνωρων καταστάσεων, ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού, αρχίζει το πρωί η κατάταξη των νεοσυλλέκτων της 2020 Β’ ΕΣΣΟ.
Χιλιάδες νέοι στρατεύσιμοι θα ξεκινήσουν από σήμερα και μέχρι τις 21 Ιουλίου να κατατάσσονται στην Εθνική Φρουρά, ώστε να υπηρετήσουν τη δεκατετράμηνη υποχρεωτική τους θητεία.
 
Η κατάταξη θα γίνει σε συνολικά τέσσερα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Στα ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού, Πάφου, καθώς επίσης και στο στρατόπεδο Χ. Σαμάρα στη Λευκωσία.
 
Φέτος και για πρώτη φορά στα χρονικά, η υποβολή στοιχείων και πιστοποιητικών των νέων εθνοφρουρών, έγινε μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δημιούργησε το Υπουργείο Άμυνας.
 
Η καινοτόμος αυτή διαδικασία που ακολουθήθηκε, αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της κατάταξης να αξιολογηθεί από ειδική επιτροπή του Υπουργείου κι αν διαπιστωθεί ότι όλα κύλησαν ομαλά, τότε θα καταστεί θεσμός.
 
Πέραν όμως από την ηλεκτρονική πλατφόρμα, για πρώτη φορά, φέτος, οι νεοσύλλεκτοι έχουν τοποθετηθεί σε όπλα και σώματα, πριν την κατάταξη τους στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς. Ως εκ τούτου, αφού περάσουν από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, θα ενημερώνονται για το όπλο και το σώμα στο οποίο τοποθετήθηκαν και στη συνέχεια θα μεταβαίνουν αυθημερόν με οχήματα του στρατού στις μονάδες τους. Εκεί θα παρακολουθήσουν και την εκπαίδευσή τους.
 
Σε ότι αφορά όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις ειδικές δυνάμεις, αυτό που ισχύει είναι πως πρέπει πρώτα να περάσουν τις αθλητικές δοκιμασίες στις οποίες θα υποβληθούν στις μονάδες τους, πριν πάρουν το πράσινο φως για εκπαίδευση είτε στα ΛΟΚ είτε στα ΟΥΚ.
 
Η διαδικασία της εκπαίδευσης στις μονάδες, επίσης θα αξιολογηθεί από την ειδική επιτροπή του Υπουργείου Άμυνας μετά την ολοκλήρωσή της και δεν αποκλείεται, η ίδια διαδικασία να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.
 
Σημειώνεται εξάλλου, ότι φέτος λόγω του κορωνοϊού, η κατάταξη επεκτάθηκε από πέντε σε εννέα μέρες, ώστε να μην επικρατεί συνωστισμός ατόμων στον ίδιο χώρο.
 
Υπενθυμίζεται ότι, οι νεοσύλλεκτοι κατά την κατάταξή τους πρέπει να έχουν μαζί τους το σημείωμα πρόσκλησης που τους έχει σταλεί ή επιδοθεί από τα στρατολογικά γραφεία, μαζί με το δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο της Δημοκρατίας από το οποίο να προκύπτει ταυτοπροσωπία.
 
Παράλληλα, θα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό ή φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου υγείας ή καρτέλας υγείας ή τυχόν ιατρικά πιστοποιητικά από τα οποία να βεβαιώνεται η ομάδα αίματος και τα εμβόλια που έχει κάνει ο στρατεύσιμος, καθώς και τυχόν προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.
 
Τέλος, χρειάζεται επίσης φωτοαντίγραφο του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ), στον οποίο θα τους εμβάζεται το μηνιαίο χορήγημα εθνοφρουρού
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας