Αλλαγές στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ζητά το ΑΚΕΛ

Αλλαγές στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ζητά το ΑΚΕΛ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το κόμμα έχει καταθέσει τον Νοέμβριο μία ολοκληρωμένη δομή εισηγήσεων, τις οποίες θα θέσει ξανά ενώπιον της αρμόδιας Υπουργού τη Δευτέρα στη συνάντησή τους.
 
Το ΑΚΕΛ τονίζει ότι «το περιστατικό κακοποίησης 19μηνου παιδιού έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά τέτοιων υποθέσεων που συγκλόνισαν την κυπριακή κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Ανθρώπινες τραγωδίες που δυστυχώς δεν εντοπίζονται από τις κρατικές υπηρεσίες, αλλά έρχονται στο φως τυχαία και συνήθως όταν είναι ήδη αργά. Τραγωδίες που αντί να ελαχιστοποιούνται, πληθαίνουν».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και η δίδυμη αδερφή της μητέρας στο κατηγορητήριο για την κακοποίηση του βρέφους
 
Οι ίδιες συζητήσεις έγιναν και πέρσι στην περίπτωση του αδικοχαμένου 14χρονου Στυλιανού, στην περίπτωση του θανάτου μια κοπέλας που ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από την παιδική της ηλικία, όταν μια ηλικιωμένη γυναίκα πέθανε αβοήθητη στο δρόμο, όταν μια μητέρα πέθανε από εξαθλίωση μπροστά στα μάτια του 5χρονου γιου της, όταν είδαμε εικόνες παιδιών να κοιμούνται στο πάτωμα σε στέγη ανηλίκων, επισημαίνει περαιτέρω.
 
«Κάθε φορά που ένα τέτοιο περιστατικό έρχεται στην επιφάνεια, η κυβέρνηση διατάσσει έρευνες και εξαγγέλλει αλλαγές στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας. Μέχρι σήμερα όμως, καμιά ουσιαστική αλλαγή δεν έγινε στις ΥΚΕ. Τι έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα; Ως πότε θα κάνει διαπιστώσεις και εξαγγελίες η κυβέρνηση;», διερωτάται το κόμμα.
 
«Είναι πέρα για πέρα φανερό ότι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα στελέχωσης, κατάρτισης των λειτουργών τους, ορθού καταμερισμού του όγκου εργασίας, ενίσχυση τους με λειτουργούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Είναι επίσης φανερό ότι οι υφιστάμενες δομές παιδικής προστασίας δεν είναι επαρκείς και ικανοποιητικές», τονίζεται στην ανακοίνωση.
 
Το Νοέμβρη του 2019 το ΑΚΕΛ έδωσε στη δημοσιότητα μια ολοκληρωμένη δέσμη εισηγήσεων για τον εκσυγχρονισμό των ΥΚΕ. Αυτές τις εισηγήσεις θα θέσουμε ξανά ενώπιον της αρμόδιας Υπουργού και την ερχόμενη Δευτέρα κατά την προγραμματισμένη συνάντησή μας, καταλήγει το ΑΚΕΛ.
 

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα