Παρασκευή 7 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Έτοιμο το σχέδιο Β' του ΥΠΠΑΝ σε περίπτωση μέτρων τη νέα σχολική χρονιά

  06/07/2020 19:32
Έτοιμο το σχέδιο Β του ΥΠΠΑΝ σε περίπτωση μέτρων τη νέα σχολική χρονιά

Έτοιμο το σχέδιο Β' του ΥΠΠΑΝ σε περίπτωση μέτρων τη νέα σχολική χρονιά

  06/07/2020 19:32
Η έναρξη της σχολικής χρονιάς αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, με τον Υπουργό, Πρόδρομο Προδρόμου, να εκφράζει την προσδοκία ότι θα υπάρξει «ομαλό ξεκίνημα, χωρίς περιορισμούς και προβλήματα».
 
Ανακοίνωση από το Γραφείο του αναφέρει ότι ενημερώνοντας την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης ο κ. Προδρόμου είπε ότι «το Υπουργείο έχει ετοιμάσει σχέδιο Β’ σε περίπτωση που θα υπάρξουν μέτρα προστασίας είτε μερικώς είτε πλήρως».
 
Πρόσθεσε ότι «η αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας θα είναι η απάντηση με το σχέδιο Β’ μετά από τη φετινή εμπειρία, κάτι που γίνεται σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, ωστόσο, η ψηφιακή τεχνολογία προγραμματίζεται να αξιοποιηθεί και να ενταχθεί στα προγράμματα των σχολείων και κάτω από ομαλές συνθήκες».
 
Οσο αφορά στη στελέχωση, ο Υπουργός, είπε ότι «έχουν γίνει διευθετήσεις με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, για να είμαστε έτοιμοι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αποπαγοποιήθηκαν οι κενές θέσεις διευθυντών και ευελπιστούμε ότι όλα τα σχολεία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα στελεχώνονται με διευθυντές».
 
Στόχος του Υπουργείου Παιδείας, δήλωσε ο Πρόδρομος Προδρόμου, «είναι η έναρξη διαλόγου με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τους οργανωμένους γονείς για το Σχέδιο Αξιολόγησης του Μαθητή, όπως στη συνέχεια και για το Σχέδιο Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού και του Εκπαιδευτικού Έργου».
 
Πρόσθεσε ότι «ταυτόχρονα, στο Υπουργείο προωθείται σχεδιασμός για την ενίσχυση της προετοιμασίας των μαθητών/μαθητριών με μεταναστευτική βιογραφία, ούτως ώστε να εντάσσονται, το ταχύτερο δυνατόν, και με ολοκληρωμένο τρόπο στο εκπαιδευτικό σύστημα».
 
Επιπρόσθετα, ο Υπουργός Παιδείας, «ενημέρωσε και για τις αλλαγές στις εξετάσεις τετραμήνων, οι οποίες συζητούνται στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, και ζήτησε απόψεις και εισηγήσεις σχετικά με τυχόν αλλαγή στα ωράρια λειτουργίας των σχολείων».
 
Ο Υπουργός, απάντησε, τέλος, σε ερωτήματα που ετέθησαν, κατέγραψε εισηγήσεις από την πλευρά των γονέων και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της ηγεσίας της Συνομοσπονδίας με τους οποίους συμφώνησε ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας