Δευτέρα 21 Ιουν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Σε εταιρεία στη Λεμεσό τα δύο κρούσματα από ιχνηλάτηση-Καθησυχάζουν οι ειδικοί

  04/07/2020 19:03
Σε εταιρεία στη Λεμεσό τα δύο κρούσματα από ιχνηλάτηση-Καθησυχάζουν οι ειδικοί

Σε εταιρεία στη Λεμεσό τα δύο κρούσματα από ιχνηλάτηση-Καθησυχάζουν οι ειδικοί

  04/07/2020 19:03
Η πρώτη, έστω και μικρή αλυσίδα εγχώριας μετάδοσης άρχισε να δημιουργείται, για πρώτη φορά στην Κύπρο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για μη εξάπλωση του κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έσπασε το φράγμα των χιλίων κρουσμάτων η Κύπρος-Άλλοι τρεις θετικοί στον ιό

Συγκεκριμένα, τα δύο από τα τρία σημερινά κρούσματα, είναι επαφές του κρούσματος που έφθασε από τις ΗΠΑ στις 29 Ιουνίου, καθώς και του κρούσματος που ιχνηλατήθηκε ως επαφή του πρώτου, αφού βρίσκονταν στην ίδια πτήση.
 
Τα δύο νέα κρούσματα, εντοπίστηκαν μετά από πρωτοβουλία της εταιρείας που τους εργοδοτεί, να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού.
 
Η συγκεκριμένη εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες έχει έδρα τη Λεμεσό και δεν ασχολείται με την εξυπηρέτηση πελατών.
 
Μιλώντας στον REPORTER, ο καθηγητής μοριακής ιολογίας Πέτρος Καραγιάννης, ανέφερε ότι «μπορεί να δημιουργηθεί μια αλυσίδα αυτή τη στιγμή. Θεωρείται εγχώρια μετάδοση πλέον, την οποία πρέπει να σταματήσουμε στο πρώτο στάδιο πριν προχωρήσει στο δεύτερο και να μας δημιουργήσει μια αλυσίδα από θετικούς».
 
Όπως εξήγησε, θα γίνει ιχνηλάτηση των επαφών των δύο κρουσμάτων και θα γίνει απολύμανση του χώρου όπου εργάζονται.
 
Κληθείς να σχολιάσει το κατά πόσον υπάρχει το ενδεχόμενο να κλείσει η εταιρεία, ο κ. Καραγιάννης τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.
 
«Αν εντοπιστούν κι άλλοι θα μείνουν είτε στο σπίτι τους, είτε θα πάνε στην Τερσεφάνου. Επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα να μην λειτουργήσει η εταιρεία, όπως γινόταν και στις υπεραγορές που απολυμαίνονταν και την επόμενη μέρα άνοιγαν κανονικά».
 
Ως προς το κατά πόσον τους ανησυχεί αυτή η αλυσίδα που άρχισε να δημιουργείται, υπέδειξε πως αν αυξηθούν κι άλλο θα τους ανησυχήσει.
 
«Τώρα που δημιουργήθηκε η πρώτη μετάδοση θα γίνει μια επισταμένη και παρατεταμένη παρακολούθηση, ούτως ώστε να μαζευτούν όλοι πριν να κολλήσουν άλλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν ήρθε σε επαφή με ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα ο Ντένιτς-Ιχνηλατούνται επαφές

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας