Σάββατο 19 Ιουν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Έσπασε το φράγμα των χιλίων κρουσμάτων η Κύπρος-Άλλοι τρεις θετικοί στον ιό

  04/07/2020 17:15
Έσπασε το φράγμα των χιλίων κρουσμάτων η Κύπρος-Άλλοι τρεις θετικοί στον ιό

Έσπασε το φράγμα των χιλίων κρουσμάτων η Κύπρος-Άλλοι τρεις θετικοί στον ιό

  04/07/2020 17:15

Τρία είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, που ανακοινώθηκαν σήμερα στη χώρα μας από σύνολο 1,699 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 3 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.
 

Συγκεκριμένα, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν από την εργαστηριακή εξέταση 329 δειγμάτων που λήφθηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία. Το ένα εκ των τριών ατόμων έχει πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό.

Πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Τζόρτζε Ντένιτς που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα από το σωματείο. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού στην πατρίδα του, την Σερβία, με αρνητική ένδειξη και ταξίδεψε στην Κύπρο πριν από τρεις μέρες. Ακολούθως, υποβλήθηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία της ομάδας σε νέο τεστ, όπου βρέθηκε θετικός στον ιό και τέθηκε σε καραντίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα θετικός στον κορωνοϊό-Τέθηκε σε καραντίνα

Τα άλλα 2 άτομα υποβλήθηκαν σε εξέταση ιδιωτικά με πρωτοβουλία της εταιρείας που τους εργοδοτεί, σε συνέχεια εντοπισμού δύο θετικών ατόμων που εργάζονται μαζί τους και ανακοινώθηκαν στις 29 και 30 Ιουνίου (πρόκειται για το άτομο που είχε έρθει από τις ΗΠΑ στις 29/6 και το άτομο που ήταν θετικό ως επαφή του στις 30/6). Συνεπώς, θεωρούνται επαφές των άλλων δύο.
 
Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:
 
-Από το πρόγραμμα ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, ολοκληρώθηκαν 157 εργαστηριακές εξετάσεις,
 
-Από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ολοκληρώθηκαν 24 εργαστηριακές διαγνώσεις,
 
-Από τα δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, διεκπεραιώθηκαν 843 εργαστηριακές διαγνώσεις,
 
-Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν 97 εργαστηριακές εξετάσεις, και
 
-Από τα δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, διεκπεραιώθηκαν 249 εργαστηριακές εξετάσεις.
 
Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1,002.
 
Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ένας ασθενής με COVID-19 σε σταθερή κλινική κατάσταση.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας