Παρασκευή 27 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Κάλεσμα ΣΥΚΑΛΑ στην Αρχή Εξυγίανσης να πάρει τα δέοντα μέτρα για δικαίωσηή του

  04/07/2020 16:02
Κάλεσμα ΣΥΚΑΛΑ στην Αρχή Εξυγίανσης να πάρει τα δέοντα μέτρα για δικαίωσηή του

Κάλεσμα ΣΥΚΑΛΑ στην Αρχή Εξυγίανσης να πάρει τα δέοντα μέτρα για δικαίωσηή του

  04/07/2020 16:02
Ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ) συγχαίρει, με ανακοίνωσή του, τη Βουλευτή του ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, για τις ενέργειες και την επιμονή της, που μετά από 7 χρόνια έφεραν αποτέλεσμα, όπως αναφέρει, σε ότι αφορά το θέμα της COMMERZEBANK, και προτρέπει την Αρχή Εξυγίανσης να πάρει τα δέοντα μέτρα, νομικά και άλλα, "για να υπάρξει, έστω και μετά από 7 χρόνια, ένα πρώτο βήμα δικαίωσης".

Επίσης συγχαίρει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και της Πρόεδρό της Δήμητρα Καλογήρου "για τις δικές της ενέργειες που χαρακτηρίστηκαν επίσης από σοβαρότητα και επιμονή",

"Η κυρία Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Βουλευτής του ΑΚΕΛ, ξεκίνησε ένα αγώνα πριν 7 χρόνια για να αποκαλύψει τις αθέμιτες πρακτικές που μηχανεύτηκαν η COMMERZEBANK στην Γερμανία μαζί με την Λαϊκή Τράπεζα στην Κύπρο με σκοπό την καταδολίευση των πελατών και επενδυτών της Λαϊκής", σημειώνει ο ΣΥΚΑΛΑ.

Προσθέτει πως "μεταξύ άλλων, η κ. Χαραλαμπίδου προτείνει όπως η Αρχή Εξυγίανσης στην Κύπρο κινηθεί νομικά εναντίον της Γερμανικής Τράπεζας για ανάκτηση των χρημάτων, προϊόν των αθέμιτων πρακτικών  και όπως το πρόστιμο που επεβλήθη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου ενισχύσει τα πενιχρά εναπομείναντα περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής για σκοπούς εκκαθάρισης και απόδοσης στους πιστωτές της Λαϊκής".

"Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε την κ. Χαραλαμπίδου για τις ενέργειες και την επιμονή της, που μετά από 7 χρόνια έφεραν αποτέλεσμα.
Συγχαίρουμε επίσης και ευχαριστούμε την ΕΚΚ και την κ. Δήμητρα Καλογήρου για τις δικές της ενέργειες που χαρακτηρίστηκαν επίσης από σοβαρότητα και επιμονή", αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Επίσης προτρέπει την Αρχή Εξυγίανσης να πάρει τα δέοντα μέτρα, νομικά και άλλα, "για να υπάρξει, έστω και μετά από 7 χρόνια, ένα πρώτο βήμα δικαίωσης, αλλά και έμπρακτης οικονομικής ενίσχυσης αυτών που χρησιμοποιήθηκαν με όχι και τόσο νόμιμο τρόπο για να επιβιώσει το Κράτος και το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Κύπρο".
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας