Σάββατο 16 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Πορεία διαμαρτυρίας για τον πολιτισμό διοργανώνουν οι άνθρωποι της τέχνης

  02/07/2020 21:19
Πορεία διαμαρτυρίας για τον πολιτισμό διοργανώνουν οι άνθρωποι της τέχνης

Πορεία διαμαρτυρίας για τον πολιτισμό διοργανώνουν οι άνθρωποι της τέχνης

  02/07/2020 21:19
Ειρηνική πορεία για τον πολιτισμό διοργανώνεται αύριο από ανθρώπους που υπηρετούν τον πολιτισμό, καλλιτέχνες, επαγγελματίες των τεχνών και συναφών επαγγελμάτων και όσων αγαπούν και στηρίζουν τον πολιτισμό και τις τέχνες.
 
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, η πορεία γίνεται «ως αντίδραση για την πενιχρή και αποκαρδιωτική στήριξη του Πολιτισμού, ειδικά στις δύσκολες μέρες που δυανύουμε, συνεπεία της πανδημίας».
 
Η πορεία διαμαρτυρίας θα ξεκινήσει από τον χώρο στάθμευσης του Πάρκου Αγίου Δημητρίου στην οδό Κορυτσάς (ο πίσω δρόμος της Σχολής Τυφλών και του Μακάρειου Νοσοκομείου), με ώρα συγκέντρωσης στις 7.15 π.μ. και ώρα εκκίνησης τις 7.30. Την πορεία θα οδηγεί η Ομάδα Κρουστών Batukinio καθόλη τη διάρκεια της πομπής, με στάση έξω από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες και κατάληξη έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στην οδό Κιμωνος.

Για την ασφάλεια και υγεία όλων και προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας, οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να φέρουν μαζί τους μάσκα και γάντια και να διατηρούν τις αποστάσεις.

«Παρακαλούμε θερμά η εκδήλωση να παραμείνει σιωπηρή και ειρηνική. Οποιαδήποτε βίαιη ή υβριστική στάση, δεν έχει θέση ανάμεσά μας: ο Πολιτισμός και η Παιδεία αποτελούν εγγενείς και θεμελιώδεις έννοιες στη φύση των ανθρώπων που τάχθηκαν να υπηρετήσουν τον Πολιτισμό και τις Τέχνες», τονίζουν.

«Για να έχει νόημα και αξία μια τέτοια αντίδραση, θα πρέπει να υπάρξει μαζική παρουσία και συλλογική συμμετοχή. Μην περιμένετε μόνο από άλλους να έρθουν να διαμαρτυρηθούν για σας. Όλοι πρέπει να αντιδράσουμε, αν θέλουν να μας λάβουν υπόψη. Πολλές αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν για όλους εμάς στο άμεσο μέλλον. Αποφάσεις που θα κρίνουν όχι μόνο το μέλλον μας, αλλά και το μέλλον όσων θα ακολουθήσουν μετά από μας. Η Πολιτεία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι είμαστε ΟΛΟΙ αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τα όσα αυτονόητα δικαιούμαστε, ενωμένοι και πολλοί. Μόνο συλλογικά μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας», αναφέρουν περαιτέρω.

Δρομολόγιο Διαμαρτυρίας:
7:15 Συγκέντρωση συμμετεχόντων στο Πάρκο Αγίου Δημητρίου (Κορυτσάς, Λευκωσία)
7:30 Έναρξη Πορείας
7:45 Στάση έξω από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες
8:10 Τελική Στάση έξω από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας
Επίδοση σημειώματος στον Γενικό Διευθυντή του ΥΠΠΑΝ 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας