Πέμπτη 28 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Στον αέρα η γιορτή του κρασιού-Προβληματισμός στο Δήμο Λεμεσού λόγω της πανδημίας

  26/06/2020 10:00
Στον αέρα η γιορτή του κρασιού-Προβληματισμός στο Δήμο Λεμεσού λόγω της πανδημίας

Στον αέρα η γιορτή του κρασιού-Προβληματισμός στο Δήμο Λεμεσού λόγω της πανδημίας

  26/06/2020 10:00
Η πανδημία δεν άφησε ανεπηρέαστη τη μεγάλη λαϊκή γιορτή της Λεμεσού, αυτήν της Γιορτής του Κρασιού, με ανοικτό το ενδεχόμενο μη διεξαγωγής της, ενώ σκέψεις γίνονται για χρονική μετατόπιση της ή πραγματοποίηση μικρότερης έκτασης εκδηλώσεων αφιερωμένων στο κρασί.
 
Με δεδομένο ότι η ύψους 7 μέτρων φιγούρα του βρακοφόρου αμπελουργού, που υποδέχεται κάθε χρόνο τους επισκέπτες στον δημόσιο κήπο, δεν θα πάρει τη θέση της στο τέλος Αυγούστου, ο  Δήμος Λεμεσού επεξεργάζεται εναλλακτικές λύσεις, λαμβάνοντας υπόψη επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και τους προβληματισμούς που υπάρχουν από τους ενοικιαστές περιπτέρων.
 
Το θέμα συζητήθηκε χθες βράδυ στη συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου, με το Δήμαρχο Νίκο Νικολαίδη να καταθέτει πρόταση για διεξαγωγή της γιορτής μεταξύ 26 Σεπτεμβρίου με 4 Οκτωβρίου.
 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Νικολαϊδης, υπάρχουν επίσης σκέψεις όπως, αντί της καθιερωμένης Γιορτής του Κρασιού, πραγματοποιηθούν μικρότερης εμβέλειας εκδηλώσεις αφιερωμένες στο κρασί, σε άλλους χώρους, όπως στην περιοχή του κάστρου ή στο παλιό λιμάνι.
 
Η  χθεσινοβραδινή συνεδρία του δημοτικού συμβουλίου δεν αποφάσισε τελεσίδικα για το θέμα, το οποίο θα τεθεί εκ νέου προς συζήτηση την ερχόμενη Πέμπτη.
 
Για την ιστορία να αναφερθεί ότι η Γιορτή του Κρασιού, που ξεκίνησε το 1961, δεν πραγματοποιήθηκε τα έτη 1964, 1974, 1975, 1976 και 1977 λόγω των πολιτικών αναταραχών και της τουρκικής εισβολής, ενώ έκτοτε δίνει κάθε χρόνο ραντεβού με τους επισκέπτες της.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας