Προδρόμου: Υπερβολικός ο βαθμός δυσκολίας στη Φυσική-Έγινε λάθος

Υπερβολικό χαρακτήρισε το βαθμό δυσκολίας στο δοκίμιο της Φυσικής, ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας ότι έγινε λάθος.
 
Ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον Αντέννα σημείωσε πως έγινε λάθος για τον βαθμό δυσκολίας, ενώ οι οδηγίες που δόθηκαν στους θεματοθέτες και όλους τους εμπλεκόμενους στις Παγκύπριες Εξετάσεις είναι να ακολουθήσουν τις ίδιες διαδικασίες με τις άλλες χρονιές.
 
Τόνισε πως το Υπουργείο Παιδείας προσπάθησε να μην αλλάξει τις διαδικασίες που τηρούνται στις Παγκύπριες Εξετάσεις, ώστε να μην επιφορτιστεί το κλίμα, μετά τα γεγονότα της πανδημίας.
 
Ο κ. Προδρόμου ξεκαθάρισε πως φαίνεται ότι έγινε λάθος με το βαθμό δυσκολίας του γραπτού και δόθηκαν οδηγίες ώστε να υπάρχουν διευκολύνσεις, όσον αφορά στη διόρθωση των γραπτών, ώστε να μην επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό οι μαθητές. Υπέδειξε, μάλιστα, ότι έχουν δοθεί νέες οδηγίες, όσον αφορά στα εναπομείναντα μαθήματα, ώστε το γραπτό να μην είναι το ίδιο δύσκολο.
 
Κληθείς να σχολιάσει αν υπάρχει πρόβλημα στο μάθημα της Φυσικής, αφού κάθε χρόνο παρατηρούνται ανησυχίες για το γραπτό, σημείωσε πως θα πρέπει να εξεταστεί το θέμα, αν όντως αληθεύει. Υποστήριξε, παράλληλα, ότι ο αριθμός των δοκιμίων είναι μεγάλος, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα στην όλη διαδικασία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή.
 
Στα όσα ακούγονται σχετικά με την κυκλοφορία αυτούσιας άσκησης σε εκπαιδευτικούς κύκλους, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε πως δεν γνωρίζει αν όντως ισχύει, σημειώνοντας πως θα το εξετάσει. Ήταν κατηγορηματικά κάθετος, όσον αφορά στις δικλίδες ασφαλείας, αφού τηρήθηκαν τα ίδια νέα μέτρα με άλλες χρονιές, ενώ υπέδειξε πως ενδεχομένως η άσκηση να κυκλοφόρησε στο πλαίσιο κάποιων να προσπαθούν να μαντέψουν τις ασκήσεις του γραπτού.

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας