Εκπέμπουν SOS τα κέντρα αναψυχής στην Πάφο

Μία εβδομάδα πριν μας αποχαιρετήσει ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού και ο κύκλος εργασιών στα κέντρα αναψυχής στην Επαρχία Πάφου βρίσκεται σε δραματική κατάσταση, με μεμονωμένες εξαιρέσεις, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Πάφου (ΣΙΚΑΠ) Δημήτρη Καλλή.  

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Καλλής ανέφερε πως ορισμένες καφετέριες αλλά και κέντρα αναψυχής  στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου, που δέχονται ντόπιους επισκέπτες, παρουσιάζουν μια καλύτερη εικόνα αλλά κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

Κληθείς να σχολιάσει την επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής στην Πάφο το περασμένο Σαββατοκύριακο ο κ. Καλλής ανέφερε πως καταγράφηκε μια αύξηση στον κύκλο εργασιών των κέντρων της περιοχής μας, μιας και αρκετοί επισκέπτες από άλλες επαρχίες ήρθαν για διήμερο στην Πάφο.

Στην περιοχή Πόλης Χρυσοχούς και Λατσί, διευκρίνισε, τα κέντρα εργάστηκαν αρκετά. Ικανοποιητική κίνηση, πρόσθεσε, είχαν και τα μπαράκια στο κέντρο της Πάφου. Επεσήμανε δε, πως εάν δεν έρθουν τουρίστες στην Πάφο η κατάσταση με τα κέντρα  αναψυχής θα είναι τραγική.

Επιπρόσθετα ο κ. Καλλής κάλεσε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να στηρίξει περισσότερο τον κλάδο της επισιτιστικής βιομηχανίας και κυρίως τα κέντρα αναψυχής της  Πάφου αλλά και της Ελεύθερης περιοχής  Αμμοχώστου που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.

Σχετικά με την κίνηση των επόμενων μηνών, ο κ. Καλλής ανέφερε ότι, “αν και έχουμε ακούσει από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σάββα Περδίο πως θα υπάρξει μια αυξητική πορεία”, εντούτοις, πρόσθεσε,  “εμείς δεν έχουμε κάποιες πληροφορίες που να στηρίζουν την άποψη αυτή”. 

Επεσήμανε δε, πως σήμερα  πληροφορήθηκε πως τα ξενοδοχεία του ΣΤΕΚ δεν έχουν κρατήσεις ούτε για Ιούλιο ούτε για Αύγουστο.

Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως επιχειρήσεις, ο κ. Καλλής επικεντρώθηκε στα θέματα της  υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και γαντιών από το προσωπικό, τονίζοντας ότι, δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στους υπαλλήλους.

Κάλεσε παράλληλα τους αρμοδίους να τα καταργήσουν με διάταγμα, αφού γίνεται η σχετική απολύμανση χεριών σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα αλλά και η καθημερινή θερμομέτρηση.   

Τέλος ο κ. Καλλής στάθηκε στις καταγγελίες που γίνονται σε κέντρα της Πάφου, κυρίως μετά την αύξηση των ποινών, σημειώνοντας ότι, ο ΣΙΚΑΠ έχει μιλήσει με τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου Νίκο Πενταρά και εντός των ημερών θα διευθετηθεί μεταξύ τους συνάντηση, επί τούτου .

Δειτε Επισης

Πού οφείλεται η «κακοκαιρία του αιώνα» στο Ντουμπάι και η θεωρία της σποράς των νεφών
Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης αποφάσισαν οι 27 ηγέτες-«Σαφές μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε»
Υιοθέτησαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία οι «27»-Χαιρετίζουν τον διορισμό Ολγκίν
Από τον αμερικανόφιλο Σάχη στη θεοκρατία-Η μετάλλαξη του Ιράν και η εχθρότητα με το Ισραήλ
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Η μεγάλη εικόνα της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, οι ευθύνες των εταίρων και ο ρόλος της Τουρκίας
Μεταναστευτικό και οικονομία θέτουν στο επίκεντρο του προεκλογικού οι πολίτες
Η δυστοκία επίλυσης του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων και οι εναλλακτικές που μελετώνται
Φιντάν: Ο Νετανιάχου θέλει να σύρει σε πόλεμο τη Μέση Ανατολή για να παραμείνει ο ίδιος στην εξουσία