Ορατό το ενδεχόμενο να μείνει ανοιχτός και το χειμώνα ο Πρωταράς

Ο Πρωταράς και η ευρύτερη περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου είναι πανέτοιμοι να φιλοξενήσουν τουρίστες, ντόπιους και ξένους, τουλάχιστον για το υπόλοιπο του 2020, περιλαμβανομένης και της χειμερινής περιόδου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης.
 
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι «η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου επανέρχεται δυναμικά στον τουρισμό μετά την πανδημία του κορωνοϊού που έπληξε όχι μόνο τη χώρα μας αλλά ολόκληρο τον κόσμο και το lockdown που επιβλήθηκε, προσφέροντας αναβαθμισμένες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες στο κοινό».
 
Πρόσθεσε πως «στην περιοχή του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας έχουν ανοίξει κάποια ξενοδοχεία, ωστόσο πιστεύω πως τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για στήριξη των επιχειρήσεων θα οδηγήσουν και άλλους ιδιοκτήτες υποστατικών να λειτουργήσουν. Ωστόσο θα πρέπει να δοθούν από τώρα κάποια κίνητρα για στήριξη των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον τουρισμό και την χειμερινή περίοδο, δηλαδή να επεκταθούν τα μέτρα αυτά μέχρι και τον επόμενο Απρίλιο».
 
Ταυτόχρονα εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η ευρύτερη περιοχή του Πρωταρά θα μείνει ανοικτή και την χειμερινή περίοδο, προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε ντόπιους και ξένους. Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως θα πρέπει να συνεχίσει να επιδοτείται και το χειμώνα η εργασία όπως γίνεται σήμερα και να σταματήσουμε να διατηρούμε το απαρχαιωμένο σύστημα επιδότησης της ανεργίας».   
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Παραλιμνίου είπε πως «αυτή την στιγμή στον Πρωταρά λειτουργούν πέντε ξενοδοχεία, ευελπιστούμε ότι από την επόμενη εβδομάδα αυτά θα γίνουν δέκα και μέχρι τις αρχές Ιουλίου αναμένουμε ότι θα ανοίξουν πέραν των 30 – 40 ξενοδοχείων που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον κόσμο».
 
όσον αφορά τις κρατήσεις σε σχέση με πέρσι, ο κ. Πυρίλλης είπε ότι «είναι πολύ νωρίς να μιλούμε για κρατήσεις αφού ακόμα δεν υπάρχουν προγραμματισμένες  πτήσεις. Οι κρατήσεις θα προκύψουν μετά την δρομολόγηση, είτε από αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, είτε από διοργανωτές ταξιδίων, πτήσεων για την Κύπρο» είπε και σημείωσε πως «σίγουρα αρκετές κρατήσεις για το 2020 έχουν μετατεθεί από πάρα πολλούς ταξιδιωτικούς πράκτορες, για την ίδια εποχή του 2021».
 
Ωστόσο, συνέχισε «ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλύτερα. Είμαστε μια ασφαλής χώρα, είμαστε μια χώρα που προσφέρει και έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει κρούσματα κορωνοϊού που πιθανόν να παρουσιαστούν σε τουρίστες, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας και του Υφυπουργείου Τουρισμού. Όλα αυτά τα μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση και γίνονται γνωστά στο εξωτερικό και με τη θέση που κατέχει η Κύπρος, να βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των πιο ασφαλών χωρών στο θέμα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού στην Ευρώπη αν όχι και στον κόσμο, μας δίνει περισσότερες ελπίδες για κάθοδο τουριστών στο νησί».
 
Σε άλλη ερώτηση ο Θεόδωρος Πυρίλλης απάντησε πως «η ξενοδοχειακή βιομηχανία είναι έτοιμη, ο Δήμος Παραλιμνίου είναι έτοιμος και εργάζεται σκληρά για να προσφέρει όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στον κόσμο για το υπόλοιπο του 2020. Στόχος μας είναι όσοι ντόπιοι και ξένοι επισκεφθούν τον επόμενο χρόνο την περιοχής μας να βρει ένα καλύτερο τόπο και μια καλύτερη αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση».
 
Οσον αφορά τις διαθέσιμες κλίνες που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, ο Δήμαρχος είπε πως «σε ξενοδοχειακές αναπτύξεις ο Πρωταράς διαθέτει γύρω στις 25 χιλιάδες κλίνες και η Αγία Νάπα πέραν των 30 χιλιάδων. Αν ληφθούν υπόψη και οι  παραθεριστικές κατοικίες που υπερβαίνουν τις δέκα χιλιάδες, όπου υπολογίζεται ότι διαμένουν περίπου 20 χιλιάδες άτομα, τότε οι διαθέσιμες κλίνες της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου,  ξεπερνούν τις 80 χιλιάδες».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας