Με ειδικούς κανόνες επαναλειτουργεί πλήρως η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρνακας

Επαναλειτουργεί πλήρως από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρνακας, ωστόσο μετά από συστάσεις του Υπουργείου Υγείας, των ειδικών και των Διεθνών Οργανισμών, υπάρχουν ειδικοί κανόνες λειτουργίας της σε συνθήκες covid-19, οι οποίοι βρίσκονται αναλυτικά στη διεύθυνση  www.larnaka.org.cy/el/page/library 

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι η επιστροφή των βιβλίων θα γίνεται στην είσοδο της βιβλιοθήκης και τα βιβλία θα τοποθετούνται σε χάρτινο κιβώτιο μαζί με το χαρτί χρέωσης. Τα βιβλία θα απομονώνονται για 72 ώρες.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη με σκοπό την όσο δυνατή μικρότερη παραμονή των μελών της εντός του κτιρίου θα εφαρμόσει τον εξ αποστάσεως δανεισμό με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας. Συγκεκριμένα τα μέλη θα βλέπουν τα βιβλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από τον ηλεκτρονικό κατάλογο που βρίσκεται στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.cln.com.cy.
 
Τα μέλη θα μπορούν να αιτούνται τα βιβλία επικοινωνώντας με το τηλέφωνο 24 654185, στέλνοντας SMS στο 97 786357, στο  e-mail bibliothiki.larnakas@larnaka.com και στο Viber 97 786357.
 
Τα μέλη θα παραλαμβάνουν τα βιβλία μετά από 24 ώρες μαζί με το χαρτί χρέωσης. Ακόμα θα διατηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των χρηστών, ενώ ανά πάσα στιγμή θα επιτρέπεται, στο χώρο εξυπηρέτησης του κοινού, η παρουσία μόνο δύο ατόμων και μόνο στα ειδικά σηματοδοτημένα σημεία.
 
Σημειώνεται ότι μόνο ένα άτομο θα εισέρχεται από κάθε οικογένεια, ενώ τα μέλη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα παραμένουν εντός του κτηρίου όσο χρόνο είναι απαραίτητος για το δανεισμό.

Οσον αφορά την εγγραφή νέων μελών αυτή θα γίνεται ηλεκτρονικά, ενώ το αναγνωστήριο θα παραμείνει προσωρινά κλειστό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι ερευνητές θα έχουν πρόσβαση στο Κυπριολογικό υλικό της βιβλιοθήκης μόνο κατόπιν ραντεβού.

Οι χρήστες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα ενημερώνονται ανά διαστήματα από την ιστοσελίδα και το Facebook του Δήμου όπου θα δημοσιεύονται ανακοινώσεις ανά διαστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα της ασθένειας COVID-19, δηλαδή γενική κακουχία / καταβολή ή/και πυρετό ή/και βήχας, ή/και μυαλγία, ή/και καταρροή, συστήνεται όπως παραμένουν εκτός της Δημοτικής Βιβλιοθήκης χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τις ηλεκτρονικές της υπηρεσίες.

Δειτε Επισης

Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα