Σάββατο 23 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Δυσαρεστημένος που δεν προσκλήθηκαν σε διάλογο ο Σύνδεσμος Ξεναγών Κύπρου

  05/06/2020 13:16
Δυσαρεστημένος που δεν προσκλήθηκαν σε διάλογο ο Σύνδεσμος Ξεναγών Κύπρου

Δυσαρεστημένος που δεν προσκλήθηκαν σε διάλογο ο Σύνδεσμος Ξεναγών Κύπρου

  05/06/2020 13:16
Ο Σύνδεσμος Ξεναγών Κύπρου εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τη συστηματική παραγνώρισή του από τον κοινωνικό διάλογο που αφορά τις προσπάθειες επαναδραστηριοποίησης της τουριστικής βιομηχανίας, στην οποίαν εταίροι δεν είναι μόνο ο ΠΑΣΥΞΕ, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων και ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων.
 
Οι ξεναγοί είναι ένας εξίσου σημαντικός κρίκος στην προώθηση και ενίσχυση του τουρισμού, όπως και άλλοι εταίροι, έχοντας μάλιστα την κύρια ευθύνη της προστιθέμενης αξίας του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας. Κι όμως ο Σύνδεσμος Ξεναγών δεν προσκλήθηκε στη σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό. 
 
Η επαγγελματική ομάδα των αδειούχων ξεναγών έχει υποστεί καίριο οικονομικό πλήγμα από τα μέτρα που λήφθηκαν για την πανδημία του κορωνοϊού. Ήδη έχουν χαθεί τα δύο πρώτα τρίμηνα δουλειάς, ενώ η ενδεχόμενη ροή τουριστών στους επόμενους μήνες, δεν συνιστά κατ’ ελάχιστον απασχόλησή τους. Η άφιξη και διαμονή τουριστών δεν συνεπάγεται και ξεναγήσεις. Γι’ αυτό και η στήριξη των ξεναγών καθίσταται επιτακτική ανάγκη.
 
Οι ξεναγοί ως φορολογούμενοι αυτού του τόπου και με συνεισφορά στην τουριστική βιομηχανία, ζητούμε:
 
- Απρόσκοπτη συνέχιση των ειδικών επιδομάτων και για την επόμενη τετραμηνία, σύμφωνα με τις προθέσεις της Κυβέρνησης για στήριξη των εργαζομένων που έχουν πληγεί.
- Αναστολή και διευκολύνσεις στις φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις (ΦΠΑ, Φόρος Εισοδήματος, Κοινωνικές Ασφαλίσεις, Γεσύ) μέχρι την ανάκαμψη του τουρισμού και ειδικότερα του επαγγέλματος.
 
Απευθύνουμε έκκληση στα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, και στο Υφυπουργείο Τουρισμού να μας στηρίξουν γιατί βρισκόμαστε σε οικονομικό αδιέξοδο.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας