Πέμπτη 29 Ιουλ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Στέλνουν επιστολή στον Πρόεδρο οι επαγγελματίες γάμων-Ζητούν επαναξιολόγηση των μέτρων

  03/06/2020 15:39
Στέλνουν επιστολή στον Πρόεδρο οι επαγγελματίες γάμων-Ζητούν επαναξιολόγηση των μέτρων

Στέλνουν επιστολή στον Πρόεδρο οι επαγγελματίες γάμων-Ζητούν επαναξιολόγηση των μέτρων

  03/06/2020 15:39
Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ετοιμάζονται να στείλουν επιχειρηματίες και υπάλληλοι που ασχολούνται με τους γάμους. Μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για να δοθούν άδειες για τέλεση γάμων σε αίθουσες δεξιώσεων από τον Σεπτέμβριο, όσοι βιοπορίζονται από τη βιομηχανία των γάμων, εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους, για αυτή την εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε απόγνωση οι επαγγελματίες γάμων-Οι μετακινήσεις και τα αλυσιδωτά προβλήματα

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, με την οποία ζητούν την επανεξέταση των μέτρων που λήφθηκαν για γάμους και βαφτίσεις.
 
Όπως αναφέρεται επίσης στην επιστολή, «το πλήγμα είναι τεράστιο στην οικονομία του κλάδου και των επιχειρήσεων όπως επίσης έχουν ως αντίκτυπο να πεινούν οικογένειες από απερίσκεπτα μέτρα και παράλογες αντιλήψεις. Επιχειρήσεις που αναμένουν να δουλέψουν το τρίμηνο του καλοκαιριού μιας και είναι ο μοναδικός πόρος επιβίωσης τους, είναι πλέον στο χείλος του γκρεμού λόγω των ασφυκτικών μέτρων που αντιμετωπίζουμε».
 
Αναφέρουν επίσης ότι «ο λαός μας πέρασε άσχημες συνθήκες και επιβίωσε, μην τσακίσετε τα φτερά την οικονομίας με απερισκεψίες και λανθασμένα μέτρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προσκλητήριο για γάμους από Σεπτέμβρη δίνει η Κυβέρνηση

Αυτούσια η επιστολή:
«Ζητούμε την άμεση ανταπόκριση στο πιο κάτω θέμα. Όντας ιδιοκτήτες/υπαλλήλοι εταιρειών και καταστημάτων εποχιακών υπηρεσιών το μόνο που ζητάμε είναι να δουλέψουμε σε εξωτερικούς χώρους βάση πάντα των προβλεπόμενων μέτρων. Θεωρούμε παράλογο το ότι επιτρέπονται οι συναθροίσεις εκατοντάδων ατόμων στα παραλιακά μέτωπα, μπαράκια και εστιατόρια και εσείς ανακόπτεται τους κύκλους εργασίας οικογενειακών επιχειρήσεων (κέντρων εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, venues, εταιρείες ενοικίασης ειδών για γάμους κ.α.)
 
Αντιλαμβάνεστε ότι το πλήγμα είναι τεράστιο στην οικονομία του κλάδου και των επιχειρήσεων όπως επίσης έχουν ως αντίκτυπο να πεινούν οικογένειες από απερίσκεπτα μέτρα και παράλογες αντιλήψεις. Επιχειρήσεις που αναμένουν να δουλέψουν το τρίμηνο του καλοκαιριού μιας και είναι ο μοναδικός πόρος επιβίωσης τους, είναι πλέον στο χείλος του γκρεμού λόγω των ασφυκτικών μέτρων που αντιμετωπίζουμε. Επιπλέον οι ξένοι που είναι κύριος πόρος τουρισμού στο νησί μας, ακυρώνουν τους γάμους και τις βαφτίσεις τους και αναζητούν νέες χώρες για τους εορτασμούς τους.
 
Πώς εσείς στηρίζετε την οικονομία και τον τουρισμό μας, προσκρούοντας μία βασική πηγή του; Διαδηλώνουμε ψάχνοντας την λογική και το δίκαιο μας, αλλά και για να εκφράσουμε την αντίθεση μας στο γεγονός ότι επικροτείτε το άνοιγμα εστιατορίων που φιλοξενούν εκατοντάδες χωρίς τα απαραίτητα μέτρα (αποστάσεις, αντισηπτικά κλπ.) και απαγορεύεται τις βαφτίσεις των 80 και 120 ατόμων που βάση της κουλτούρας μας είναι οικογενειακές συναθροίσεις.
 
Συνοψίζοντας, ζητούμε από εσάς την επανεξέταση των μέτρων για γάμους και βαφτίσεις και επιμένουμε ότι είναι παράλογο το γεγονός να δικαιούνται εστιατόρια να φιλοξενούν 200-300 άτομα και να απαγορεύεται η βάφτιση και ο γάμος με 80 και 120 άτομα. Επικαλούμαστε τόσο την λογική όσο και το συναίσθημα σας. Ο λαός μας πέρασε άσχημες συνθήκες και επιβίωσε, μην τσακίσετε τα φτερά την οικονομίας με απερισκεψίες και λανθασμένα μέτρα.
 
Με εκτίμηση, Επιχειρηματίες και υπάλληλοι εποχιακών εργασιών»
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας