Σάββατο 23 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Συμπληρώθηκαν δύο σημαντικά έργα με κρατικά κονδύλια από την Επ. Διοίκηση Πάφου

  03/06/2020 15:08
Συμπληρώθηκαν δύο σημαντικά έργα με κρατικά κονδύλια από την Επ. Διοίκηση Πάφου

Συμπληρώθηκαν δύο σημαντικά έργα με κρατικά κονδύλια από την Επ. Διοίκηση Πάφου

  03/06/2020 15:08
Δύο σημαντικά έργα της υπαίθρου έχουν συμπληρωθεί με κρατικά κονδύλια από την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κ. Λάμπρου ανέφερε πως πρόκειται για τη γέφυρα Νατάς- Επισκοπής στον ποταμό Έζουσας και τη γέφυρα Νατάς-Κελοκεδάρων (Ζυριπιλλή) στον Ξερό ποταμό. 

Για την πρώτη γέφυρα συνέχισε  το συμβόλαιο κατασκευής είχε υπογραφεί στις 22.10.2019 κατόπιν διαδικασίας προσφορών με την Εταιρεία Χαραλαμπίδης Σ. Πέτρος & Αδελφοί Λτδ για το ποσό των 318.461,54 ευρώ πλέον ΦΠΑ.  Όπως ανέφερε η Έπαρχος Πάφου, το τμήμα γέφυρας πάνω από τον ποταμό αφορά μήκος 22 μέτρων περίπου με ύψος γύρω στα 2,50μ και με δυο λωρίδες κυκλοφορίας. Το συνολικό μήκος της προσαρμογής/ κατασκευών με το δρόμο είναι περίπου 120 μέτρα, όπως είπε. 

Για τη γέφυρα Νατάς – Κελοκεδάρων το κόστος συμβολαίου σημείωσε  ήταν 340.661,65 ευρώ πλέον ΦΠΑ και είχε υπογραφεί στις 7.10.2020 το συμβόλαιο με την ίδια εταιρεία, έπειτα από προσφοροδότηση. Τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της γέφυρας είναι περίπου τα ίδια με την προηγούμενη.
 
Σύμφωνα με την κ. Λάμπρου τα έργα αυτά βοηθούν στην αναζωογόνηση της υπαίθρου δεδομένου ότι συνδέουν παραποτάμιες κοινότητες με ασφάλεια και πιο σύντομα, βοηθούν στη διακίνηση γεωργών της περιοχής και των φορτίων/ προϊόντων τους, καθώς και βοηθούν στη διακίνηση μεγάλων οχημάτων όπως πυροσβεστικών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης με πυρκαγιές.
 
Είναι γνωστό  συνέχισε, ότι κατά τη διάρκεια πολυομβρίας, οι ποταμοί Ξερός και Έζουσας παρουσιάζουν σημαντικές ροές νερού, οπόταν οι γέφυρες ήταν αναγκαίες και υπάρχει πρόγραμμα για την κατασκευή επιπρόσθετων γεφυρών σε άλλα προβληματικά σημεία. 

Επεσήμανε πως προωθείται στο παρόν στάδιο μελέτη για τις επόμενες δυο γέφυρες μεταξύ Μαμωνιών και Αρχιμανδρίτας, όπως και σε Σαλαμιού και Ξερό Ποταμό.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας