Σάββατο 24 Ιουλ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Κ. Ιωάννου: Νούμερο ένα ανησυχία μας η βιωσιμότητα των δημόσιων νοσηλευτηρίων

  03/06/2020 12:56
Κ. Ιωάννου: Νούμερο ένα ανησυχία μας η βιωσιμότητα των δημόσιων νοσηλευτηρίων

Κ. Ιωάννου: Νούμερο ένα ανησυχία μας η βιωσιμότητα των δημόσιων νοσηλευτηρίων

  03/06/2020 12:56
Η βιωσιμότητα των δημόσιων νοσηλευτηρίων είναι η νούμερο ένα ανησυχία του Υπουργείου Υγείας, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, σημειώνοντας πως δεν ανησυχεί για το διάλογο μεταξύ ΟΚΥπΥ και γιατρών του δημοσίου.

«Το θέμα με τους κυβερνητικούς γιατρούς το χειρίζεται ο ΟΚΥΠΥ. Εμείς έχουμε συνεισφέρει  στον διάλογο. Έχουν τεθεί οι οικονομικές παράμετροι, από εκεί και πέρα εναπόκειται στις δύο πλευρές να βρουν μια λύση.
 
Η βιωσιμότητα των δημόσιων νοσηλευτηρίων είναι η νούμερο 1 ανησυχία μας. Για να είναι βιώσιμα θα πρέπει να υπάρχει και ένας έλεγχος στα κόστη λειτουργίας τους. Αν υπάρξουν υπαναχωρήσεις για τη μισθολόγιά των γιατρών κ.λπ, τότε τα δημόσια νοσηλευτήρια δεν θα είναι βιώσιμα».

Ο Υπουργός Υγείας, προέβη στις δηλώσεις αυτές στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Αρεταίειο Νοσοκομείο το οποίο έχει ενταχθεί στο ΓεΣΥ.

«Με την έναρξη της β φάσης του ΓΕΣΥ ξεκινούμε ένα κύκλο επισκέψεων στα νοσηλευτήρια για να διαπιστώσουμε τα προβλήματα να ακούσουμε εισηγήσεις. Με ευχαρίστηση άκουσα ότι στο Αρεταίεο όλα βαίνουν καλώς και τονίζω εδώ και καιρό πως η συνεργασία των διευθυντών και των μετόχων των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων είναι σημαντική, διότι μόνο με τον διάλογο θα επιλυθούν τα προβλήματα».

Σημείωσε δε πως η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η συνεχής βλελτίωση του ΓεΣΥ «που θα επέλθει μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων. Πρέπει να έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά για να επιλύουμε τα προβλήματα. Συνήθως αυτοί που έχουν τα προβλήματα γνωρίζουν και τις λύσεις».

Μέχρι στιγμής όπως σημείωσε έχουν εκδοθεί πέραν των 530 τα παραπεμπτικά για ενδονοσοκομειακή φροντίδα ενώ ο ΟΑΥ, έχει υπογράψει 30 συμβόλαια. «Θα υπογραφούν ακόμα πέντε σήμερα και θα ακολουθήσουν τα επόμενα τις επόμενες ημέρες. Κάναμε αρχή με το δεξί. Κάναμε μια τεράστια μεταρρύθμιση και γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν προβλήματα. Όλα αυτά που έπρεπε να γίνουν σε τρεις μήνες, έγιναν σε τρεις εβδομάδες.  Λόγω των αναβληθέντων εγχειρήσεων πιθανόν να υπάρξει καθυστέρηση και προβλήματα, αλλά είμαστε εδώ για να τα επιλύσουμε», ανέφερε καταλήγοντας ο Κωνσταντίνος Ιωάννου.
 
Από πλευράς του, ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του Αρεταίειου Νοσοκομείου κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος εξέφρασε την ετοιμότητα του νοσηλευτηρίου να συνεχίσει να παρέχει την ίδια υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση στους πολίτες και ως πάροχος του ΓεΣΥ.
 
Κληθείς να απαριθμήσει τα κυριότερα προβλήματα που εντόπισε το νοσοκομεία τις πρώτες μέρες λειτουργίας της ενδονοσοκομειακής φάσης του ΓεΣΥ, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι αυτά επικεντρώνονται σε τεχνικά ζητήματα του Λογισμικού, τα οποία με τη βοήθεια και του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας επιλύονται. Παρατηρείται, πρόσθεσε, ότι αρκετοί πολίτες δεν έχουν αρκετή ενημέρωση για τη β’ φάση. Το ίδιο πρόβλημα προκύπτει και με κάποιους από τους γιατρούς που δεν έχουν ακόμα αρκετή εξοικείωση με τις διαδικασίες που ακολουθούνται.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας