Δευτέρα 2 Αυγ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Σε καραντίνα μαθητές και δάσκαλοι μετά το κρούσμα σε δημοτικό στην Λευκωσίας

  29/05/2020 07:28
Σε καραντίνα μαθητές και δάσκαλοι μετά το κρούσμα σε δημοτικό στην Λευκωσίας

Σε καραντίνα μαθητές και δάσκαλοι μετά το κρούσμα σε δημοτικό στην Λευκωσίας

  29/05/2020 07:28
Σε καραντίνα τέθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του Β’ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου, μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του σχολείου, όπως προνοεί το πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, ανέφερε στον REPORTER πως τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα, το σχολείο έχει απολυμανθεί, ενώ οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που θεωρούνται στενές επαφές του μαθητή, θα τεθούν σε καραντίνα. Παράλληλα, με βάση το πρωτόκολλο αναμένεται να ξεκινήσει και η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών του μαθητή.
 
Ο κ. Φυλακτού τόνισε πως τα πρωτόκολλα στα σχολεία τηρούνται κατά γράμμα, με τους μαθητές να λαμβάνουν τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας. Όπως υπέδειξε, οι μαθητές είναι πολύ προσεκτικοί και αυτό δίνει ένα αίσθημα αισιοδοξίας, αφού οι μαθητές καταλαβαίνουν τα νέα δεδομένα και φαίνεται ότι είναι προετοιμασμένοι και από το σπίτι. Ξεκαθάρισε πως τα παιδιά είναι σε θέση να ακολουθήσουν τις οδηγίες των δασκάλων τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε δημοτικό στην επαρχία Λευκωσίας φοιτά το παιδάκι με κορωνοϊό
 
Υπενθυμίζεται ότι το θετικό κρούσμα δεν εντοπίστηκε από τους ελέγχους που γίνονται στα σχολεία, αλλά από ιχνηλάτηση επιβεβαιωμένου κρούσματος. Το Υπουργείο Παιδείας, σε ανακοίνωσή του, τόνισε πως «σύμφωνα με πληροφόρηση που είχαμε από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες μεταξύ των διαγνωστικών εξετάσεων για τον COVID-19 προέκυψε ένα θετικό δείγμα που αφορά μαθητή. Όπως προβλέπεται το σχολείο απολυμάνθηκε. Ταυτόχρονα, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες θα προχωρήσουν στις ενδεδειγμένες ενέργειες».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας