«Τα κρούσματα στα σχολεία είναι ακριβώς όπως το περιμέναμε»

Δεν προκάλεσε έκπληξη στους ειδικούς, ο εντοπισμός κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία, αφού θεωρούν ότι οι αριθμοί τους ήταν μέσα στα αναμενόμενα πλαίσια. 

Ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου, Γιώργος Νικολόπουλος, μιλώντας στον REPORTER ανέφερε πως η εικόνα που παρατηρείται στα σχολεία, δεν έχει διαφορά από την εικόνα που υπάρχει στην κοινωνία.
 
«Δεν μου δείχνει ότι είναι χειρότερα από ό,τι περιμέναμε. Προς το παρόν είναι ακριβώς όπως το περιμέναμε, είναι πάρα πολύ μικρός αριθμός. Δεν έχει καμία διαφορά από ό,τι στον υπόλοιπο πληθυσμό. Τα παρακολουθούμε κάθε μέρα, δεν αλλάζει κάτι. Κάθε μέρα βλέπουμε όλα τα στοιχεία, αλλά η εικόνα που έχω δεν μου δίνει κάποια διαφορά από ό,τι βλέπαμε στον γενικό πληθυσμό», τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.
 
Καθησυχάστηκαν οι φόβοι
Εν τω μεταξύ, καθησυχάστηκαν και οι φόβοι που εκφράστηκαν στην αρχή από εκπαιδευτικούς και γονείς που δηλώνουν ικανοποιημένοι για την τήρηση των μέτρων ασφάλειας και προστασίας στις σχολικές μονάδες. Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας σημείωσε πως από τις πρώτες ημέρες επιστροφής των μαθητών στα σχολεία, ο κάθε ένας που βρισκόταν εντός των σχολικών μονάδων, είτε πρόκειται για μαθητή είτε για καθηγητή, τηρούσε τα μέτρα υγιεινής, τόσο για την προσωπική του υγεία, όσο και για την υγεία όσων συναναστρεφόταν.
 
Σημείωσε πως ως οργάνωση, επιθυμούν συνέχιση της τήρησης των μέτρων και των κανόνων υγιεινής, υποδεικνύοντας πως δεν θα πρέπει να παρουσιαστεί χαλάρωση. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, υπάρχει αριθμός μαθητών στα Γυμνάσια, που φαίνεται να μην τηρεί τα μέτρα, με βάση τα πρωτόκολλα.
 
Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου τόνισε πως και οι γονείς είναι ικανοποιημένοι με τα μέτρα στα σχολεία, υποδεικνύοντας πως οι σχολικές εφορίες έχουν λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, με βάση και τα πρωτόκολλα που έχουν εκδοθεί. Πρόσθεσε πως τα σχολεία είναι εξοπλισμένα, με τα απαραίτητα υλικά.
 
Μειωμένη η προσέλευση στα Λύκεια
Δεν αποδίδεται πάντως εξ' ολοκλήρου στους φόβους που εκφράστηκαν, η μειωμένη προσέλευση των τελειόφοιτων μαθητών στα σχολεία. 
 
Όπως υπέδειξε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, ο κύριος λόγος που επιλέγουν οι μαθητές να παραμένουν στο σπίτι είναι για να προετοιμαστούν για τις επικείμενες Παγκύπριες Εξετάσεις.
 
Σύμφωνα με τους καθηγητές και τους γονείς, η προσέλευση των τελειόφοιτων στα σχολεία, ανέρχεται περίπου στο 50%. Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή τελειώνουν τα μαθήματα για την Γ' Λυκείου με τις εξετάσεις απόλυσης να ξεκινούν στις τρεις και τις Παγκύπριες στις εννέα Ιουνίου. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα