Συστάθηκε ειδική επιτροπή που θα διασφαλίσει τον τρόπο φοίτησης των μαθητών της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δεν έχει αποφασίσει ούτε θα μπορούσε ποτέ να αποφασίσει ότι μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στις Ειδικές Μονάδες ή λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας και προσαρμογής χρειάζονται για τη φοίτηση τους σχολικό βοηθό/συνοδό, θα αποκλειστούν από την επάνοδο στα σχολεία, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του.
 
«Τουναντίον, η προσπάθεια του Υπουργείου είναι να εξασφαλιστεί η φοίτησή τους, αλλά μέσα σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε το δικαίωμα στη φοίτηση, νοουμένου όμως ότι διασφαλίζεται το δικαίωμα στην υγεία», προστίθεται.
 
Μέσα στις ειδικές συνθήκες επαναλειτουργίας των σχολείων, στο πλαίσιο της υποχώρησης της επιδημίας, απόλυτη προτεραιότητα έχουν οι υγειονομικοί κανόνες και η τήρηση του σχετικού Πρωτοκόλλου. Όλα τα προγράμματα και η λειτουργία των σχολείων έχουν αναπροσαρμοσθεί με γνώμονα την τήρηση του Πρωτοκόλλου. Θα πρέπει επομένως να διασφαλιστεί ότι και σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να τηρηθούν οι κανόνες του Πρωτοκόλλου, σημειώνεται περαιτέρω.
 
«Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε η λειτουργία ειδικής επιτροπής, η οποία έχει ήδη συσταθεί με τη συμμετοχή ειδικών γιατρών του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να διασφαλίσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα φοιτήσουν τα παιδιά και θα τηρηθούν ταυτόχρονα τα Πρωτόκολλα. Στη βάση των γνωματεύσεων της ειδικής επιτροπής τα παιδιά θα εντάσσονται το συντομότερο στα σχολεία. Προτρέπονται οι γονείς/κηδεμόνες σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς των παιδιών να απευθύνονται στην επιτροπή», ενημερώνει το Υπουργείο.
 
Σημειώνεται ότι η διαδικασία αυτή και η διασφάλιση των επιβαλλόμενων υγειονομικών συνθηκών ασφάλειας είναι απαραίτητη και για την προετοιμασία της φοίτησης των παιδιών τον Σεπτέμβριο, εφόσον συνεχίσει να υπάρχει ανάγκη εφαρμογής ειδικών Υγειονομικών Πρωτοκόλλων.
 
Στην επιτροπή αυτή, πέραν των γονέων/κηδεμόνων μαθητών/μαθητριών των Δημοτικών και Γυμνασίων, μπορούν να απευθύνονται, εφόσον το επιθυμούν, τόσο οι γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών της Γ’ τάξης Λυκείων και Γ’ έτους Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών όσο και γονείς/κηδεμόνες παιδιών που φοιτούν σε Ειδικά Σχολεία, για τα οποία υπάρχει προηγούμενη απόφαση να μην επαναλειτουργήσουν. Οι μαθητές και μαθήτριες των Ειδικών Σχολείων που θα εγκριθούν από την Ειδική Επιτροπή, τηρουμένων των υγειονομικών προφυλάξεων, θα μπορέσουν να φοιτήσουν στα Ειδικά Σχολεία, εάν και εφόσον αποφασιστεί να επαναλειτουργήσουν.
 
Παράλληλα, οι Διευθύνσεις προχωρούν και ειδοποιούν τους μαθητές/μαθήτριες, οι οποίοι φοιτούν με συνοδό και δεν παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υγείας να προσέλθουν αμέσως στα σχολεία, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπουργός Παιδείας: Επιστρέφουν στο σχολείο κάποια παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Επιτίθεται σε Εισαγγελία η πλευρά της οικογένειας του Θανάση-«Η στάση της ενίσχυσε την προσπάθεια συγκάλυψης»
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ